La Comissió Solidària ja ha posat en marxa la segona Campanya Solidària d’aquest curs

Ja hem engegat la segona campanya de la Comissió Solidària. Aquest cop volem ajudar la Fundació GAEM a la investigació en l’ESCLEROSI MÚLTIPLE.

Qualsevol persona pot col·laborar amb un gest tan senzill i quotidià com donar un pas, sense necessitat de fer un esforç econòmic. Jo Dono el Pas és la primera campanya que converteix els passos en esforç i aquest, gràcies al patrocini d’empreses i donatius de particulars, en fons per a la recerca biomèdica en esclerosi múltiple, malaltia neurodegenerativa, i ara per ara incurable, que afecta prop de 8.000 persones a Catalunya i 50.000 a Espanya.

Fundació GAEM destinarà els fons aconseguits a finançar els seus projectes de recerca, dels quals dos ja han arribat als pacients i estan en fase clínica per verificar llur seguretat i eficàcia. La Fundació té com a objectiu recaptar 1 milió d’euros per a concloure aquestes investigacions en els propers anys.

Jo Dono el Pas proposa registrar els passos que donem en el nostre dia a dia, quan correm, entrenem, anem en bicicleta, o simplement quan passegem, i pujar-los a la web www.yodoymispasos.es.  Els passos donats es traduiran en l’esforç que es necessita per realitzar aquests recorreguts, que no només depèn de la distància, sinó de la dificultat de les rutes i l’estat físic de la persona. A més es pot comparar l’esforç que li suposa realitzar el mateix recorregut a una persona amb i sense esclerosi múltiple, gràcies a la Taula de Conversió d’Esforç elaborada per IBP Índex i Fundació GAEM .

Més enllà de captar fons per a la investigació, la campanya Jo Dono el Pas té dos importants objectius més: conscienciar la societat sobre l’esforç afegit que suposa viure amb esclerosi múltiple i implicar el públic en un estil de vida més saludable.

L’institut Mercè Rodoreda ens hem sumat a aquesta campanya i hem obert un grup (INSTITUT MERCÈ RODOREDA) que recollirà tots els nostres esforços fins el mes de juny. Només cal que us doneu d’alta a www.yodoymispasos.es i us afegiu al nostre grup. Després cal que us baixeu l’aplicació Strava al mòbil per comptar els vostres passos (o alguna altra que tingueu) i que l’aneu actualitzant a mesura que feu els vostres recorreguts. A la pàgina web està tot el procés ben explicat.

Des de la Comissió Solidària us animem a participar des de casa implicant-hi també els vostres fills; ja sabeu que educar en la solidaritat és apostar pel futur.

Milers de gràcies de nou per la vostra col·laboració.