Cens d’aus i anellament d’ocells

Com cada any, en el marc del projecte Alumnes Gestors del Territori, gràcies al Servei d’Educació Ambiental de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, el 27 de febrer hem fet l’activitat del CENS d’AUS, adreçada als delegats verds de 1r i 2n d’ESO del nostre centre. També farem un ANELLAMENT D’OCELLS, juntament amb altres delegats i delegades verdes d’altres centres.

Aquest any hem gaudit molt. Altres anys observaven i contaven unes espècies determinades d’aus per saber com es registren i com funciona el comptatge dels individus que venen als Espais Naturals del Riu, en concret a la Llacuna de Cal Tet. Però aquest cop han ensenyat quines altres accions es fan respecte les aus d’aquest espai. S’agafen per anellar, es pesen, es mesuren i es calcula l’edat. D’això se’n fa també un registre per saber si venen més o menys cada any.
És molt important tenir totes aquestes dades per protegir aquells espais que serveixen a les aus migratòries com a descans i font d’aliment.
Vam veure ben a prop la mallarenga cua llarga, un ocellet d’uns 7 grams que ens visita a l’ivern. També el mosquiter comú que ve cap a la primavera i pesava uns 6 gramets! I el rossinyol bord, que el tenim tot l’any i era el més gros, amb 15 grams! Són petitons, però també tenen els ossos buits, com tots els ocells, per tenir un pes més petit i poder volar millor.