Ocells de paper – Economia 4tESO

El dijous passat els alumnes de 4rt d’ESO que cursen l’optativa d’Economia van viure de primera mà com funciona una cadena de muntatge.

L’activitat consistia en fer el màxim número d’ocells de paper en un temps limitat. Els alumnes es van dividir en cinc grups diferents i cada grup tenia un color diferent per fer els ocells. Per realitzar la tasca, els equips havien de construir un mètode de treball productiu i eficient. És per això que van recórrer a l’especialització. Cada membre es va centrar en una part del procés de producció, la part en que més destaqués. 

Això mateix és el que es fa a les grans empreses de producció, especialitzar a cada treballador en un àmbit diferent. Això és el que fa que el producte final tingui la major qualitat possible. L’especialització és un mètode molt útil que presenta molts avantatges, com ara reduir el temps necessari o tenir més qualitat en el producte. Però alhora, també presenta alguns inconvenients. Per exemple, que depenien del que feia el company en el pas anterior al seu.

Els grups van implementar molt bé l’especialització al seu treball, fent que els grups lila i taronja assolissin la màxima nota, amb 24 ocells cadascun. 

Per concloure, els grups van entendre com funciona l’especialització amb una activitat divertida i dinàmica.

Manar Belmamoune, Blay Clotas, Aleix Pardo i Jana Piñero. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>