A partir de l’1 d’abril de 2020 alguns cotxes ja no podran entrar a BCN

Rober, Xavi i Anuk 25/11/2019

Fotografia de BCN amb contaminació.Font: elpais

A partir de l’1 d’abril de 2020 Barcelona comença a multar els vehicles contaminants amb més de 13 anys d’antiguitat.

Tots els vehicles que circulin de 07,00 a 20.00 hores entre dilluns i divendres i sense etiqueta ambiental seran sancionats.  

Les multes per als turismes, motocicletes i furgonetes que infringeixin les restriccions ascendeixen a 200 euros, o 500 euros en els dies en què es declararà un episodi d’alta contaminació.

Els vehicles de gasolina matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel anteriors a 2006 no podran transitar en horari laboral pel centre de Barcelona i de quatre municipis del seu entorn: l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues, Cornellà i Sant Adrià de Besòs. Sí que tindran accés a les rondes, els barris enclavats a la serra de Collserola i també a la Zona Franca.

 

Fotografia de cotxes treient fum.Font: UAB

Opinió: Nosaltres opinem que s’havia de fer encara que suposarà molts problemes per la gent, s’hauran de comprar un altre cotxe o una moto o, com a mínim, no circular en unes certes hores.

A les vinyes la preocupació ambiental es viu com expliquem en aquest article.

Cotxes elèctrics: A part dels cotxes de gasolina o dièsel, els cotxes elèctrics també contaminen ja en què la forma que es produeix l’electricitat és molt contaminant.

Fotografia certificats DGT.Font:DGT

Els cotxes poden portar diferents etiquetes, aquestes determinen el grau de contaminació que genera cada cotxe en desplaçar-se, i depenent de la que tingui el teu cotxe tens menys privilegis o mes .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>