Pescadors de plàstic

El dimecres 5 de Maig els/les alumnes de 5è ens vam dirigir al Pont Trencat per dur a terme una actuació de recollida i anàlisis de mostres sobre el riu Tordera amb l’objectiu de quantificar i analitzar la quantitat de residus plàstics.

Pescadors de Plàstic és una iniciativa del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Aquest projecte té com a objectiu principal promoure l’ensenyament del mètode científic a través de l’estudi d’una problemàtica ambiental poc coneguda com és la contaminació de residus plàstics als nostres rius i el seu paper com a transportadors fins al mar.

Per tots nosaltres va ser una sorpresa observar la quantitat de residus plàstics i no plàstics que cada grup va trobar a la seva zona de treball. També vam prendre consciència sobre com el plàstic degradat passa a les nostres aigües encara que no sigui visible als nostres ulls.

Finalment i coincidint amb la setmana del Let’s Clean Up vam aprofitar per fer neteja d’altres residus que vam trobar al riu classificant- los i dipositant- los en els contenidors més propers.

IMATGES 5èB

IMATGES 5èA

IMATGES 5èC