PRIMAVERA A LA TORDERA!


Amb l’arribada de la primavera les nenes i els nens d’educació infantil hem volgut fer el nostre pati més viu. A més, les mestres coneixem i són més que evidents els beneficis cognitius, emocionals i sobretot, per la salut en general, del contacte permanent amb la natura, tant sigui sortint a l’entorn proper com hem fet amb les sortides al bosc i al parc, com en el nostre mateix pati. Per aquest motriu ens hem proposat renaturalitzar el pati, amb  més vegetació i natura. A més les propostes d’acció i transformació dels espais motiven molt als infants, fent-los participar activament i de forma cooperativa. 

Ens hem engrescat doncs a plantar plantes a les jardineres que ja teníem i a més, els alumnes d’ESO ens han dotat d’unes taules de cultiu. El primer que vam fer va ser escollir, per part de les mestres, algunes plantes aromàtiques, arbustos resistents, plantes de flor de temporada… I vam comprar la terra d’adob. Omplir les jardineres de terra ha suposat una feinada! Carros i pales en acció, coordinadament per omplir i anivellar la terra i deixar-la preparada per al trasplantament. 

També hem elaborat una pancarta per anunciar a tota la comunitat educativa aquesta setmana o setmanes tan importants per nosaltres. Seguidament, amb grups petits hem fet la plantació a les jardineres al nostre gust i hem col·locat unes passeres per poder accedir a la tanca i apropar-nos a l’exterior de l’escola. 

Hem gaudit molt fent de jardiners i jardineres i hem creat un encarregats per regar les plantes quan és necessari. Encara ens queden per plantar algunes plantes i planter que ens heu portat de casa, anem fent a poc a poc i observant setmana darrera setmana els canvis que es produeixen en elles i com el temps atmosfèric d’aquesta estació li afecta. Volem agrair especialment a les famílies la col·laboració aportant plantes i planter divers per les nostres taules hort. 

Engrescats com estem amb la plantació, algun grup ha volgut crear un racó simbòlic a l’aula de jardineria i, en d’altres, estem elaborant uns llibres de consulta amb fotografies de les plantes que tenim al pati i el seu nom. També tenim la proposta de posar cartellets al pati, elaborats pels propis alumnes, que assenyalin quin nom té cada planta. El respecte i cura d’aquestes també serà un valor essencial a mantenir. 

Al tenir més plantes al nostre pati ens comencem a adonar que hi ha més insectes que venen a visitar-nos, a gaudir d’aquest espai i alimentar-se d’elles. Coneixem el plaer i goig que ens aporta el contacte amb la natura i els elements naturals: la terra, l’aigua… Així que amb aquest petit gran projecte ens beneficiem tots, la canalla i els animalons amb qui convivim al pati! 

A més les olors, els colors i la vida de les plantes ens dona vida i alegria a nosaltres!! 

Que bonic que està el nostre pati!!

 

“La primavera és quan la vida és en tot”

Cristina Rossetti

 

ENLLAÇ A LES FOTOS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>