Espai artístic i espai de llum i foscor

 

Els infants de P5 segueixen gaudint de les propostes dels ambients en format espais, que en són quatre:

  • Artístic

  • Experimentació

  • Llum i foscor

  • Joc simbòlic

Aquest any els hem organitzat de manera que els podem gaudir en mig grup i combinant artístic + aula de llum i foscor i joc simbòlic (caseta) + experimentació.

Avui us explicarem sobre l’ambient artístic, que també anomenem obrador, i sobre l’aula de llum i foscor. Aquest dos ambients combinats ens encanten!

A l’aula de llum i foscor hi ha propostes amb llum negre i aquestes sempre són al·lucinants… Ens meravella la màgia de la fluorescència i aquesta es barreja amb la imaginació i creativitat. Es juga amb la foscor i el color brillant o fluorescent. Aquesta proposta és un convit a la bellesa, al descobriment i a la màgia! Una excusa per veure i jugar des d’un altre perspectiva. Per meravellar-se amb els efectes de les llums, les ombres, els colors…

 

En realitat qualsevol proposta a l’aula de llum i foscor és especial i màgica, sobretot oferides des del joc lliure i la descoberta. Dins l’aula de llum i foscor, tenim la taula de llum, el projector i els fluorescents de llum negra.

 

Els materials són a l’abast dels infants: elements naturals (pinyes, fulles, pals…) safates amb sorres de colors, volums geomètrics translúcids, pedretes i diamants de colors, formes geomètriques planes, insectes de goma… Una gamma de materials diversos per poder crear i crear tot fent descobertes des dels seus interessos i motivacions.

L’activitat estrella és escoltar contes lluminosos i dibuixar amb els colors fluorescents.

Diables i diablesses, bombers i bomberes, gaudeixen moltíssim també a l’ambient artístic. En aquest ambient, les propostes han estat una mica més dirigides, però sempre oferint un marc de creativitat obert i lliure.

Comencem arribant a l’espai amb una música que ens inspira… Ens posem la bata i ja podem començar!

Hem estat elaborant creacions diverses entre elles hem fet pintura al natural, un collage de l’arc de sant martí amb diversitat de materials, hem experimentat amb aquarel·les líquides i comptagotes, hem fet un nou collage amb paper de diari i pintura… I seguirem gaudint de les arts i els materials que ens ofereix l’obrador!!!

Aquí teniu algunes imatges i en els enllaços podreu veure més!

Amb la pintura al natural aprenem a observar atentament, a organitzar el que veiem a través dels nostres ulls i a representar-ho en el paper… Escollim els colors apropiats, intentem ajustar la proporció… Són uns i unes artistes!

El collage permet desenvolupar múltiples capacitats tant de destresses motrius com organitzatives i mentals. Dibuixem a llapis els traços semicirculars, trenquem en retalls petits els diferents materials, seleccionem els que més ens agraden, els enganxem amb cura…

 

 

“Colors que ballen amb l’aigua”… Mullem bé un paper de dibuix amb una brotxa i es convida als infants a deixar caure unes gotes d’aquarel·la líquida amb el comptagotes. Atenció! Cal precisió i un bon control de l’estri! Observem com s’escampa el color i com es barregen entre ells, és màgic!

Us seguirem informant de les nostres creacions i obres d’art!!

 FOTOS P5B BOMBERS I BOMBERES 

 FOTOS P5A DIABLES I DIABLESSES 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>