CARLES ORS-EDUCACIÓ FÍSICA-3RTRIMESTRE-ESPORT, SALUT I SOMRIURE!

Famílies de 5è i 6è,

Primer, dir-vos que, desitjo que vosaltres i els familiars propers estigueu bé de salut i poder veure-us per l’escola acompanyant o recollint els infants, xerrant a la sortida, atenent-vos a la pista o secretaria, en definitiva, tenint un tracte proper! Crec que el meu desig, però, és llunyà…

Noies i nois de 5è i 6è,  (lectura, també, per les Famílies de 5è i 6è)

Us trobo molt a faltar i penso moltíssim en vosaltres. Desitjo poder abraçar-vos, parlar, riure, córrer, fer broma, enfadar-nos, xerrar, saltar, etc amb tots i totes!

La majoria de vosaltres, llegireu aquest mail o us el passaran per watt o us trucareu per comentar-lo, potser… però altres, companys/es de classe, no…. Això ho hem de tenir en compte. No us puc recollir a tots/es a la classe o trobar-nos al pati, fer rotllana, passar llista, comentar les activitats que farem, fer alguna broma de les meves i començar la classe!En aquest nou trimestre, potser, no hi serem tots/es i això m’entristeix molt… segur que, a vosaltres, també. 

Ja sabeu que sóc molt sincer i sempre us explico les coses tal com són. Sou “grans” i ho podeu entendre.
Abans de “Setmana Santa”, a la web, tots els mestres hem fet articles, cadascú de la seva matèria, amb propostes de treball…uns més específiques, altres no tant. Jo he penjat varisarticles a la web, tots sota el títol “Esport, Salut i somriure” (el títol és important!) … fent propostes de tot tipus, no només d’Educació Física.Mireu, tots/es, petits i grans, ens trobàvem una situació nova, desconeguda, diferent… allò més important ja no eren les tasques escolars… allò més important era, penso, la salut, estar segurs/es, estar amb la família, estar tranquil·les, etc.  Per tant, les propostes a la web, havien de ser això mateix, propostes, no el que entenem com a “classes”.
Personalment us haig d’explicar que, com que sóc també secretari de l’escola,vaig centrar els meus esforços en col·laborar en engegar un sistema de mails per les classes i en temes econòmics de l’escola(per exemple, per desgràcia, anul·lació de sortides). També vaig conviure i cuidar a gent que estava malalta.Us demano perdó si no m’heu sentit proper o no heu tingut tantes notícies meves com esperàveu, sabeu com sóc, no és el meu estil.

Què passarà amb l’Educació Física aquest 3r trimestre?
Llegiu el següent article, quina línia seguirem?, jo no ho puc explicar millor: http://ara.cat/_911d4cc4?s=w

Com “avaluarem el trimestre” d’Educació Física? 

Si ens diuen que cal “avaluar”… aplicarem la lògica: ens coneixem, tenim les avaluacions del 1r i 2n trimestre i, tot, el que pugueu fer cadascú serà positiu, serà observat-valorat. Seria just que els companys/es que no s’han pogut “connectar” o tenens als pares malalts o no tenen espai a casa, etc… els “baixéssim la nota” o els poséssim un “No assolit”?. No.

Mireu, per mi, vosaltres ja sou uns i unes cracks i uns superherois i heroïnes! Segur que tant els vostres pares com jo estan molt orgullosos de vosaltres!

De fet, una tasca serà que ells expliquin què heu fet d’educació física, si poden,… qui ha estat amb vosaltres, ells o jo?…

Un altre proposta, que hauríem de fer més al “cole normal”, és l’autoavalació, qui s’hauria de conèixer o coneix millor que un mateix… ho intentarem tenir present.

Com ens comunicarem? 

Per tots/es els mitjans de comunicació possibles. Preferentment, el mail de classe, la web i una plataforma anomenada EIX (Aviat rebreu un correu amb una contrasenya i les respectives instruccions). Si cal, també per telèfon.

Com ens organitzarem? 

Senzill i pràctic. Enviaré una-dues “propostes-tasques” setmanals relacionades amb l’Educació Física. Intentaré que siguin “àmplies”; és a dir, tothom, intenta fer un mínim i qui vol amplia la resposta. Exemple: Us demano que treballem els hàbits d’higiene…com us renteu les mans? Algú fa un vídeo, algú fa un vídeo i muntatge amb música, un altre m’ho explica per audio, un altre m’ho escriu, un altre em fa un muntatge de fotos…etc.


Quins temes tractaran les “propostes-tasques”? 

Quins blocs trobeu a les notes de final de trimestre? Ara us he “enganxat”, oi? Sobretot, a les famílies. 4 blocs: Activitat física; Hàbits saludables; Expressió i comunicació corporal i Joc motor i temps de lleure.


Per les famílies i els nois i noies, específicament de 6è…

Pot ser que estem més preocupats i angoixats… el curs vinent anem a l’ESO! Marxem a l’insti!… Us faig varies preguntes i, entre tots, ens donem les respostes i ens cuidem: l’Educació Física només es fa a l’escola? Si ens veiem un-dos cops per setmana!…no fèiem activitats extraescolars esportives?…no anàvem al parc?… no sortíem amb els pares a la muntanya o a la platja o a córrer o a passejar?….no continuarem fent Educació Física a l’insti?… no sabran els profes de l’insti que no heu pogut fer tot el “temari” d’Educació Física per la pandèmia?…. fins a quina edat es pot fer Educació Física?… Els vostres pares fan Educació Física; van al gimnàs, van a jugar amb els amics/gues, etc? …quina edat tenen ells i quina teniu vosaltres?… encara us “queda” temps per fer Educació Física al llarg de la vostra vida, o no?

 

COMENCEM…SOM-HI 

PERÒ, PRIMER, UN REGAL...

Us envio una coseta per tal que… feu esport, penseu en la salut i rigueu una estona! Us adjunto video…

TASCA 1:
Busca “Tricicle Slastic” a Youtube. Després de fer-te un fart de riure, adapta sol/a o amb família per adaptar algun dels gags, afegint-hi coses de collita pròpia. Com t’ho faràs per suplir el material que no tens? Grava’t i envia’m el vídeo… però també al Whatsapp de la família o d’algun amic/ga… que segur que els agradarà.

Data d’entrega: 23-04-2020

Gràcies, petons i abraçades,

Carles Ors

Mestre Educació Física ESC Suris

Secretari ESC Suris

4 comentaris

 1. Maite

  Gràcies per aquest missatge Carles!! Llegeixo moltes coses entre linies i se’m baixa la tremenda rabia que he sentit aquests dies envers l’escola per estar molt (massa) desapareguts i les nits sense dormir.

  Tristament formen part del 30% d’escolars de Catalunya que avui deien a la radio que no estan seguint l’escola online des del confinament. Molt injust per nens i families, ! Ens heu d’entendre a les famílies i posar-vos a la nostra pell. El fet que alguns (molts pocs nens) manquin recursos per mi no justifica deixar caure la resta. S’ha d’ajudar a aquestes families per suposat però es pot i s’ha de fer a la vegada que s’arrenca amb els que poden seguir el curs i volen fer-ho.

  Els de sisé estan angoixats, enfronten un nou repte al setembre (si tot va bé) i hauran estat 5-6 mesos sense trepitjar un centre, sense relacionar-se amb normalitat amb els seus companys (les pantalles són tot menys la normalitat), havent perdut les colonies, la festa de graduació… És molt trist!!

  Els nens necesiten la normalitat que podeu aportar encara que sigui en la distància, però no és suficient amb penjar un link a un video de youtube o a les competències d’altres anys (que molts se les van pulir totes en una setmana). Si només necessitessin això ja ho fariem els pares. Podeu aportar molt més, heu d’aportar molt més. Les extraescolars esportives i de tota mena les estan seguint amb zoom, per tant, amb voluntat es pot fer tot.

  No defalliu, feu tot el que estigui en les vostres mans, no ens abandoneu i accelereu la plataforma eix. No deixeu per la setmana que ve el que pugui començar ja, avui mateix.

  Nosaltres tampoc us abandonarem. Ens oferim a muntar zooms, instagrams, el que faci falta. I si no sabem fer-ho aprendrem, que som grandets!! No toca queixar-se, toca treballar!! Demana tot el que necessitis.

  Moltes gràcies de tot cor per intentar-ho.

  1. Noemí

   Hola Carlos la verdad q x zoom se hacen muy bien las colecciones nosotros lo utilizamos cuatro veces a la semana lo recomendamos x si pueden hacelo para las clases futuras.
   Un saludo y esperamos reanudar las clases con normalidad.

 2. Noemi

  Muy buenas tenemos problemas con la foto del pastel para adjuntar o penjar la tasca x la aplicación exi por favor ayudarnos o poner un vídeo para poder ver como se hace muchas gracias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>