Sessió d’educació física en família a la classe de 4t

La sessió d’educació física de quart de l’altre dia va ser especial ja que les famílies hi estaven convidades.

Els qui van poder venir es van unir al petit grup d’educació física de referència dels seus fills i filles (estan organitzats en petits grups de 4 o 5 alumnes)  per mirar de superar els diferents reptes motrius que, en aquest cas, eren d’hoquei perquè és l’esport que estàvem practicant aquests dies a classe.

Finalment vam fer un joc tots junts, on va quedar demostrat que la força del grup ens ajuda a elevar-nos (en aquest cas també literalment) com a persones i possibilita que puguem anar més enllà dels nostres límits mentals.

Aquesta iniciativa de convidar a les famílies a compartir una sessió d’educació física amb els seus fills i filles és perquè puguin viure i fer-se una idea de primera mà del tipus d’educació física que fem a l’Escola Llebetx i poder observar així aquells aspectes educatius que estan molt presents en l’assignatura i que potser són difícils de veure a simple vista, com per exemple:

  • L‘autonomia. Cada nen/a haurà de prendre moltes decisions a l’hora de buscar possibles solucions a un repte motriu.
  • La creativitat, a l’hora de buscar la manera de superar un repte. Sovint són reptes amb diferents solucions.
  • L’autoestima. Quan superen un repte per sí mateixos, la confiança en les pròpies possibilitats augmenta. Per això els animo a que celebrin amb el petit grup de referència cada repte que superen.
  • El treball en equip. Sols potser anirien més ràpid però junts arribaran més lluny.
  • Establir acords: El conflicte no és un problema sinó una oportunitat perquè ens ajudi a anar més enllà i ens reforci com a grup si el sabem gestionar.
  • La comprensió lectora: Primordial per comprendre el que els hi demano ja que els reptes motrius els hi dono per escrit.

Ha estat una xulada i un súper regal pels nens i nenes, gràcies per venir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>