UN PRIMER PAS CAP A LA INCLUSIÓ SOCIAL A GIRONA

Les Fires de Girona tindran un matí amb atraccions en silenci

 

Es tracta d’una mesura en favor d’unes fires inclusives per a infants amb dificultats auditives o lumíniques

 

Les atraccions de les Fires de Sant Narcís, al parc de la Devesa de Girona, tindran un matí denominat “Fires en silenci”. Serà el dimecres 30 d’octubre, de les 11:00 hores a la 13:30 hores. Es tracta d’una mesura en favor d’unes fires inclusives amb atraccions adaptades acústicament i lumínicament a nens i nens amb necessitats especials. La proposta l’havia fet el grup municipal de Ciutadans en favor de les persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA).

Pel que fa a aconseguir unes atraccions adaptades a persones amb mobilitat reduïda, el regidor de Fires, Carles Ribas, ha explicat que es continua treballant amb els firaires per fer-ho tècnicament possible i que aquests han mostrat predisposició.

A més, també s’ha previst una jornada “econòmica”, on es podran comprar dos tiquets al preu d’un. Serà el mateix dia 30 d’octubre, a partir de les cinc de la tarda.

Altres accions per fer de les Fires un punt inclusiu i responsable seran la marató de sang de l’1 de novembre, els tastets de natura, la barraca de salut-acció o el punt lila destinat a informar, sensibilitzar i prevenir les actituds masclistes.

Les Fires de Girona començaran el 25 d’octubre amb el pregó.

 

Article extret del Diari de Girona, 11.10.19