Naixement pollets

Aquests darrers dies, l’alumnat d’infantil va ser testimoni del naixement de pollets dins de l’aula. Un dels principals objectius era el de conèixer el cicle de la vida. Aquesta proposta s’ofereix després d’haver realitzat amb els nens i les nenes una sèrie d’activitats prèvies que els serveix per situar-se i fer que els aprenentatges posteriors siguin significatius i propers per a ells i elles. 

Una d’aquestes activitats va ser la presentació d’un ou: els infants deixen volar la seva imaginació i expressen allò que pensen mentre plantegen entre tots i totes algunes hipòtesis que posteriorment investigaran, descobriran i experimentaran donant resposta a les seves inquietuds i necessitats. 

També, vam tenir la visita d’un granger que ens va portar un gall, una gallina i uns ous amb tot el necessari per observar aquest meravellós procés. A cada classe, teníem una incubadora que proporcionava calor als ous i una gàbia al costat on poder posar els pollets a mesura que naixien. 

Durant uns quants dies, els infants van poder observar com eclosionaven els ous i en sortia un pollet. Quin moment tan emocionant! Es podien quedar tot el dia mirant allò que passava. Un cop els pollets ja havien sortit de la closca, amb molta cura, els passem a la naixedora que estava preparada amb calor artificial, menjar i aigua per tal que poguessin créixer de manera adequada. 

Arriba el dia que ens hem d’acomiadar dels nostres protagonistes d’aquests dies. Ens feia una mica de tristesa, però molt contents i contentes d’haver viscut tot aquest procés tan bonic i enriquidor!