Taller de psicomotricitat

Els dilluns i dimecres, els infants d’infantil fem tallers. Un d’ells és el de PSICOMOTRICITAT.

En aquestes sessions, realitzem la pràctica psicomotriu Aucouturier. Té com a objectiu promoure l’expressió de totes les possibilitats motrius, emocionals, cognitives i relacionals de l’infant.  L’expressivitat motriu de Bernard Aucouturier, és la forma original en què l’infant manifesta els seus continguts de manera interna i inconscient, des de les primeres interaccions amb el món circumdant. En observar l’infant en acció, la mestra descobreix i comprèn el significat de la seva motivació expressiva, el seu desig de concentrar-se, de separar, de ser un mateix.

Les fases que realitzem a la sessió són:

  • Ritual d’entrada: on cada infant cal que es tregui les seues sabates i es col·loque els calcetins per realitzar la sessió.
  • Fase d’impulsivitat: Tot el grup destrueix una torre o muralla, a través de la qual es descarreguen emocionalment.

  • Fase d’expressivitat motriu: l’activitat motriu que s’inicia és molt impulsiva. Els infants van utilitzant el material que se’ls proposa, els xiquets i xiquetes van adaptant el seu cos i els seus moviments a les diferents activitats. A mesura que transcorre la sessió es donen diferents tipus de jocs.

FOTOS

  • Fase de relaxació o representació: on tornen a la calma.

  • Ritual de sortida: on cada infant, autònomament es trau els calcetins i es posa les sabates per marxar a l’aula.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>