Durant les jornades culturals algunes famílies em vareu demanar les receptes que vam fer en el taller de “Dipegem”. A continuació us les adjunto perquè les pugueu fer a casa amb els vostres fills/es ja que els hi van agradar molt!!!
RECEPTA D’HUMMUS:
Ingredients:
- 1 pot de cigrons cuits.
- Suc d’una llimona petita.
- 2 cullerades de tahin (pasta de sèsam que venen a les herboristeries).
- 1 culleradeta de sal.
- Un bon raig d’oli d’oliva.
- Pebre vermell dolç.
- Llavors de sèsam.
- Pastanagues, cogombre o api per dipejar.
Preparació:
Pas 1: Triturar els cigrons amb una batedora o thermomix i anar afegint el suc dels cigrons per aconseguir la textura adequada.
Pas 2: Afegir la resta d’ingredients i barrejar amb una cullera.
Pas 3: Col·locar l’hummus en un plat i decorar per sobre amb un raig d’oli, llàvors de sèsam i pebre vermell dolç.
Pas 4: Tallar les pastanagues, cogombres o troncs d’api amb bastonets llargs per poder dipejar i a menjar!!!
RECEPTA DE GUACAMOLE:
Ingredients:
- 2 alvocats madurs.
- 1 tomàquet madur.
- 1 ceba tendra.
- Suc de llimona o llima.
- Sal.
- Cilantre.
- “Nachos” per dipejar.
Preparació:
Pas 1: Partim els alvocats per la meitat i traiem la polpa amb l’ajuda d’una cullera; la posem en un plat i l’aixafem amb una forquilla fins que la convertim en un puré (si deixem el pinyol en mig del puré evita que s’oxidi).
Pas 2: A banda, tallem el tomàquet i la ceba a trossets ben petits.
Pas 3: El tomàquet i la ceba l’afegim al puré d’alvocat i ho barregem. Ho amanim amb sal, suc de llima o llimona i finalment el cilantre, ho barregem tot amb una cullera i ja està llest per menjar!!!
Espero que us agradin aquestes receptes que van fer els vostres fills/es!!!
Bon profit!!!
Moltes gràcies per les receptes, a casa ens havíem quedat amb les ganes de provar-ho després dels bons comentaris dels cuiners/es i degustadors/es!!!