La nostra història

 Referència històrica de l’escola 

L’escola va néixer el curs 1999-2000, com a extensió del CEIP Tagamanent, degut al creixement de població, per raons migratòries i de proximitat a Barcelona.

El curs 2000-01 ja es va independitzar i  va prendre el nom del barri on està situada  CEIP Ca N’Illa. 

En la Resolució del DOGC del 19-9-01 número 3494 s’aprova el canvi de nom per Giroi.

El centre està ubicat al costat de la pista poliesportiva nº2 del barri. 

Les classes s’impartien en aules prefabricades, el primer curs només hi havia tres aules d’Educació Infantil (de P-3 a P-5), cada curs es va anar ampliant un nivell, fins arribar el curs 2005-06, que es va completar una línia d’escola.

 

A partir del curs 2005-2006 es va iniciar el desdoblament de P3, amb els alumnes nascuts el 2002.

Des del curs 2010-2011, l’escola disposa d’un edifici ampliat adequat a les necessitats d’un centre amb dues línies educatives. Puntualment s’ha triplicat algun grup.

Des del curs 2016-2017 estem variant la composició de l’escola per anar paulatinament esdevenint un centre d’una sola línia, per efecte de la disminució de la natalitat al municipi.

 

Marc físic

L’escola està ubicada a la Garriga, una població del Vallès Oriental amb un cens, l’any 2019,  de 16.500 habitants, a uns 30 km de Barcelona i a les faldes del massís del Montseny.

El clima, la situació propera a Barcelona juntament amb les bones vies de comunicació, tant a nivell de carreteres com de ferrocarrils, fan de la Garriga una zona privilegiada.

L’escola Giroi està situada a la zona sud del municipi, al barri de Ca n’Illa,  entre la  zona residencial i la industrial, al costat de l’Institut Vil·la Romana i  l’escola bressol municipal Les Caliues, a prop hi ha el riu Congost, el bosc del Malhivern, les ruïnes  romanes de can Terrés i el passeig del poble.

En el passat aquest barri era una zona agrícola situada entre la masia de Ca n’Illa i la de can Terrés. S’ha anat urbanitzant amb cases unifamiliars, torres  i edificis amplis de poca alçada i ara està integrat a la xarxa del poble.