Història

50 anys d’escola

L’any 1967 en un moment convuls i en plena dictadura, obria les seves portes l’escola pública “Arquebisbe Armanyà”. A alguns de vosaltres us resultarà familiar i a la resta, els joves i no tan joves, no tant. Segurament si us diem que posteriorment va anar alternant aquest nom amb el de “Barriada Tacó” ja sereu més els que l’identificareu. Finalment, l’any 2.000, va passar a anomenar-se com la coneixem ara, Escola Ginesta, la nostra escola i la de tots i totes.

Al llarg d’aquests cinquanta anys moltes coses han canviat, però l’essència de la nostra escola continua sent la mateixa. Des de la seva fundació ha estat una escola lluitadora, treballadora, defensora de la heterogeneïtat, la multiculturalitat i de la igualtat d’oportunitats per a tots i totes. Un centre i una comunitat educativa amb inquietuds i ganes, estant sempre al peu del canó,  participant de la recerca i la innovació, sent sempre pionera en la integració de diferents projectes i avenços.

En un principi l’escola va néixer per donar resposta a les necessitats educatives del barri, però amb els anys ha evolucionat molt fins a estar totalment integrada a tota la ciutat, participant dels principals esdeveniments i rebent amb els braços oberts alumnat i famílies de tots els racons de Vilanova.