Granja Montcau P5

La canalla de P5 hem anat a visitar la granja Montcau. Hem gaudit molt coneixent a l’egua Estrella i la vaca Violeta. Hem munyit la vaca Paca i fins i tot  hem donat menjar a galls i gallines!!!

Ha estat un dia genial!!!

 

Teatre musical: El follet valent

Estimades famílies, com ja sabeu, aquest any no hem tingut la possibilitat de retrobar-nos per causes majors. Malgrat aquest impediment, ací teniu un petit tast del treball que ha fet la mainada de 1r a teatre musical. Els mestres de l’Escola de músics JPC, amb la Marina i la Neus al capdavant, han preparat l’obra “El follet valent”, una cantata musicada per na Núria Juanet i escrita per la Rosa Nogué i Clara Ripoll.

Guaiteu com ho ha fet la canalla!!!

PROJECTE SONORAMA

L’alumnat de Cicle Superior hem estat investigant què és la contaminació acústica i quines són les conseqüències que té en la nostra salut. Hem fet un projecte que es diu  SONORAMA i a través de totes les àrees hem après moltes coses sobre el SOROLL.

Quin nivell de contaminació acústica hi ha en els carrers del Raval?

Per saber això, hem utilitzat els sonòmetres, uns aparells electrònics que ens permeten mesurar la pressió del SO. Hem analitzat els decibels que hi ha en 12 carrers del barri propers a l’escola, al matí i a la tarda, per saber quins carrers són els més sorollosos del nostre barri. Hem detectat també quines són les principals fonts de soroll a les que estem exposats: cotxes, motos, furgonetes, persones, bars i comerços.🔊🏍🚙🚚

Finalment hem construït un MAPA DEL SOROLL molt xulo, que ens permet veure de manera molt clara el nivell de contaminació acústica del Raval i així poder reduir-la i prevenir-la.

Ens ha agradat molt aquest projecte! Podeu veure tot el que hem fet en aquest vídeo:

Esperem que us agradi i recordeu que l’escola Milà i Fontanals som una escola sostenible…

…VOLEM REDUIR EL SOROLL PER MILLORAR LA SALUT!

CURTMETRATGE AULA D’ACOLLIDA 2021

Els nens i nenes de l’aula d’acollida de cicle mitjà han creat un curtmetratge de terror molt xulo!

Han estat treballant moltes setmanes amb el guió, els decorats, les escenes, la gravació… I aquí us ensenyem el resultat. Enhorabona a tots els i les guionistes, dobladors i dobladores, actors i actrius, a l’equip de producció i a les col·laboracions especials que ens han ajudat a tirar aquesta feina endavant.

Prepareu les crispetes i poseu-vos còmodes que comença!🎥🎞📽

L’aula d’acollida del Milà PRESENTA…

AMED EL FANTASMA👻

 

Esperem que us agradi tant com a nosaltres ens ha agradat fer-ho! 😊😍 Que sapigueu que ben aviat hi haurà una segona part…

TO BE CONTINUED

VISITEM EL CRAM

Just abans de vacances de Pasqua vam anar al CRAM (Centre de Recuperació d’Animals Marins), que està al Prat de Llobregat, per aprendre més coses de com ajuden als animals que arriben a les platges. La Estíbaliz, la nostra educadora, ens va explicar que dins del CRAM curen i ajuden a la tortuga Babaua, una de les tres espècies que podem veure a la Mar Mediterrània i a la gavina. Fora del CRAM també salven taurons i cavallets de mar.Vam veure diverses tortugues babaua. La Massagran, que com bé indica el seu nom, era mooolt gran i li agradava molt que estiguéssim allà perquè s’havia criat des de molt petita en captivitat i estava acostumada a veure persones. Ens vam acostar a la Damm també, que pobreta li faltava un ull perquè la van trobar a la platja amb un ham clavat. També vam aprendre algunes cosetes dels taurons que no sabíem. Vosaltres sabíeu que no mengen persones? Això només passa a les pel·lícules per crear tensió i espantar-nos una mica. La majoria són carnívors, però molts només s’alimenten de plàncton. Per últim, vam rescatar una tortuga babaua. Sí, sí, ho heu sentit bé, però només ho vam fer veure. Va ser molt emocionant. Quan siguem majors d’edat podem ser voluntaris i ajudar a les tortugues de veritat, mentrestant de ben segur que estarem encara més pendents en reciclar i no llençar ni un sol paper a terra, ni a la platja ni a Barcelona, perquè al final arriben al mar i és molt perillós per a tots els animals marins. El mar no és un contenidor!