La setmana de la ciència 2018

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (RECERCAT) promouen la Setmana de la Ciència a les escoles amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès del jovent vers la ciència i la tecnologia. És per aquest motiu a l’escola de La Riba s’han dut a terme diverses activitats on la ciència i l’experimentació vivencial han pres un paper rellevant amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès i la curiositat dels alumnes vers la ciència.

Tots els alumnes del centre han treballat el cartell oficial de la setmana de la ciència i s’ha posat al seu abast llibres de ciència per ajudar-los a esbrinar de què es tracta. Els alumnes han conegut de què es tracta la investigació a partir del mètode científic.

Durant la setmana s’ha realitzat diversos tallers relacionats amb la ciència:

 

XERRADA DE CIÈNCIA AMB IMMA SAUMELL:

La ciència aplicada a la Reproducció Humana Assistida
Biòloga especialista en Reproducció Humana Assistida i directora del laboratori de Fecundació in vitro d’Embriogyn.

(cliqueu a la fotografia per veure’n més)

TALLER  A PLÀSTICA


(Cliqueu a la fotografia)

 

TALLER DE ROBÒTICA AMB ELS BEEBOTS. ELS ROBOTS ABELLA


(Cliqueu a la fotografia)

EXPERIMENT AMB AMB LA SANDRA (MONITORA DEL MENJADOR I LA SEVA FILLA CRISTINA). FEM SLIME!


(Cliqueu a la fotografia)

RODA DE TALLERS CIENTÍFICS INTERNIVELLS


Aquest any a l’escola s’han fet tallets científics internivells. Alumnes i mestres s’han dividit en quatre grups, cada grup conté alumnes de diverses edats i un mestre responsable. Cada grup passa per tots els experiments.

Aquestes activitats propicien el treball en equip, la presa de decisions, i el treball multigrau, on cada grup està format per alumnes de totes les edats. També treballem aspectes relacionats amb la llengua i l’adquisició de nou vocabulari, la lectura, l’escriptura, les hipòtesis, l’experimentació i el pensament científic, el raonament i la lògica. També es treballen aspectes relacionats amb la matemàtica, quantitats, meitats, mesures i pes.

TALLERS CIENTÍFICS INTERNIVELLS: FEM UNA BRÚIXOLA

 

(Cliqueu a la fotografia)

TALLERS CIENTÍFICS INTERNIVELLS: observació i dissecció d’un peix

(Cliqueu a la fotografia)

 

TALLERS CIENTÍFICS INTERNIVELLS: posem un ou dins una ampolla

(si cliqueu a la fotografia en veureu algunes més)

TALLERS CIENTÍFICS INTERNIVELLS:  CIÈNCIA I ELECTRICITAT

 

CIÈNCIA A EDUCACIÓ FÍSICA:  la ciència a través dels sentits i el suport, vol i caiguda: petit estudi mitjançant la pràctica i visualització de les fases de la sortida en la cursa: suport, vol i caiguda.


(Per veure’n més cliqueu a la fotografia)

CIÈNCIA A EDUCACIÓ MUSICAL: bufar i fer ciència


A través del taller mirem la música des del punt de vista científic. Petits experiments combinats amb exemples musicals serveixen de fil conductor per apropar-nos a conceptes com l’ona sonora, la propagació i la producció del so, el timbre, la freqüència, l’amplitud…tot plegat amb l’obhectiu d’aprendre tots els secrets dels instruments de vent i fins i tot construir-ne algun!

(Si cliqueu a la fotografia en veueu algunes més)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>