Hi ha vida al riu?

esprés del treball del curs del riu, els nens i nens del grup del riu de CM vam començar a investigar la nostra gran segona pregunta del curs: Hi ha vida al riu?

La resposta ràpida i lògica per tots era que si n’hi ha però  el que ja no sabiem era QUINA ??

La millor manera…. dons cap al Segre falta gent!

Ens vam equipar amb binocles, botes d’aigua, guants impermeables, palanganes , lupes, salabrets  i moltes ganes d’aprendre i passar-ho bé.

Just arribar al pont que hi ha a Sant Guillem  un esquirol ens va venir a rebre, i vam poder sentir i veure algun ocell, ja teniem una resposta: a la ribera del riu hi ha animals i moltes plantes.

Ara era l’hora d’entrar a l’aigua aixecar pedres, observar amb atenció i….. algues, petits cucs, animalets amb moltes potes….

Teniem molta informació però desorganitzada

 

Per tal d’esbrinar el nom de totes aquells animalets ens vam posar en contacte amb el Camp d’Aprenentatge del ripollès i vam fer un taller del riu on vam anar posant nom a tot allò que haviem descobert i vam aprendre moltes coses més.

En Cesc i la Laura ens van ensenyar com valorar la qualitat de l’aigua d’un riu i el seu nivell de contaminació.

 

Vem mesurar l’amplada i la profunditat i la temperatura del riu i ens vam adonar que aquestes canvien segons des d’on ho mesurem, el riu és irregular

 

També a buscar i reconèixer els animals que  viuen a l’aigua del riu.

 

Per últim vem fer una mini excursió , el Cesc i la Laura havien amagat peluixos d’animals que viuen al riu o a la riba, a mida que els trobavem  ens explicaven les seves característiques.

 

Vam aprendre molt iens vam divertir moltíssim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>