A LLÍVIA HI HA CASES AMB NOM

Dins el projecte del poble, els nens i les nenes hem aprés els noms dels carrers del poble, la seva numeració i la situació en el plànol.

Que els carrers tenen nom ho teniem clar , i també  quin és el nom del nostre carrer, però només uns quants sabem que hi ha algunes cases amb nom.

Ens tenien ben encuriosits aquells noms. Quants anys tenien les cases? hi ha alguna història o anècdota de les cases? el perquè del nom?

I el millor per sortir de dubtes era convidar a la classe als propietaris  de les cases a fi que ens els solucionessin .

Ens vam organitzar la feina: elaborar les cartes per convidar-los, preparar les preguntes, elaborar uns obsequis…

El Pol viu a Cal Descordat. Aquesta casa té una curiositat… quan entres té una planta i al sortir al pati n’hi ha dues!!!

La Tieta de l’Arlet, acompanyada del Valentí,  ens va explicar històries del Cal Caterinet

 

L’Arlet viu a  Cal  Granat, i just al costat hi viu la Mercè, la seva iaia

 

Els padrins de l’Ònia viuen a Cal  Manyago. Ens van explicar que dins la casa pairal hi viuen dues families i tenen una gran era per a trobar-se amb tots els fills i néts

 

També ens va venir a visitar la Laura Cosp, i ens va explicar els possibles origens de Cal Patrol.

 

Estigueu atents, aviat farem noves publicacions al NODES!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>