Projecte Solidaritat

Projecte solidaritat

1. EL D.E.N.I.P              Dia Escolar de la No violència i la Pau

L’objectiu d’aquest projecte és promoure l’educació per la solidaritat i la pau en els nostres alumnes. Es treballa de forma continuada al llarg de tot el curs, però pren una especial forma cap a finals de gener quan celebrem el DENIP.

DENIP  significa  Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Es celebra el dia 30 de gener que és quan va morir en Mahatma Gandhi.

denip1

 

Sorteig de la llumineta

El dia del DENIP fem una recollida de diners mitjançant un sorteig “La Llumineta”, els alumnes trien un o dos números i si surten guanyadors s’emporten algun obsequi. Tots els diners recollits en aquest sorteig s’envien integrament al Projecte Solidari que s’hagi treballat  durant el curs escolar.

ACCIONS SOLIDARIES QUE HA FET L’ESCOLA AL LLARG DELS ANYS:

Tradicionalment, la nostra escola, havia destinat els diners recollits a la construcció d’una escola a Chiapas (Mèxic). Havíem treballat el Comerç Just, l’Educació en Valors, la Pau, etc. Hi varem tenir una gran vinculació ja que algun mestre de l’escola va visitar la zona i  ens hi vam sentir molt implicats.

En finalitzar aquesta col·laboració, l’escola va optar per col·laborar amb una ONG diferent cada any, intentant que estigui sempre relacionada amb el món educatiu i la infància per així acostar aquest projecte a l’edat dels nostres alumnes.

El curs 2010-11 varem col·laborar amb ACT Fundació que treballa amb l’organització local India COPE Trust (Children Oriented Progressive Education Trust) amb l’objectiu de millorar les condicions de vida i l’educació de nens i nenes de la regió de Manaparai Union. Va ser molt interessant la visita a l’escola del pare Jesu i M.A.P. Rani, ens van explicar com viuen els nens en aquesta zona de la Índia i van estar molt agraïts de la nostra col.laboració.

denip3

 

 

Si voleu més informació sobre aquesta ONG, podeu clicar a:

http://www.actfundacio.org/index_cast.php

El curs 2011-12 col·laborarem amb una ONG que té també com objectiu contribuir a una educació digna dels joves de la zona de  Cabrousse de Djembereng al Senegal. Va venir una cooperant que va estar al Senegal un llarg període de temps, ens va fer diferents xerrades amb moltes imatges. Els diners aportats per la nostra escola van servir per ajudar a construir una escola en aquest poble.

Si voleu més informació sobre aquesta ONG, podeu clicar a:

http://www.kasamuaku.org/

A partir del 2012. Aquests darrers anys hem col·laborat aportant menjar roba i diners amb Caritas La Garriga. Ha sigut molt enriquidor les conferencies sobre aquesta organització tan propera a nosaltres, les visites a la seu de Caritas del poble, el lliurament del menjar, etc.

La solidaritat dels nostres alumnes i de les seves famílies queda demostrada amb la gran participació que fan anualment en tots els projectes.

denip4


Acte de lliurament de la roba, els aliments i els diners recaptats al DENIP 20015, a la Lluïsa Cobos, representant de Cáritas La Garriga.

Aquest any 2019 el nostre DENIP ha girat entorn de les dones importants de la història, si cliqueu sobre la foto anireu a l’enllaç de la notícia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CROS SOLIDARI

A l’escola celebrem un cros solidari per recollir fons per diferents associacions clicant sobre la foto podeu veure el recull d’aquest any.