Deixem Empremta

El projecte “Deixem empremta” sorgeix l’any 2012 i neix de l’esforç i la il·lusió conjunta de pares, mestres i alumnes de l’escola, consisteix en anar fent any rere any un gran mural identificatiu de la nostra escola.

El curs 2011-2012 va ser l’última promoció d’alumnes d’una sola línia i on sorgí la proposta de “deixar” -d’alguna manera- un record més visible dels 9 anys viscuts al centre.

Cal explicar que l’Escola Els Pinetons és un centre escolar envoltat d’uns enormes murs de formigó que, amb el pas dels anys i per l’acció incívica d’algunes bretolades, projectava una imatge endurida – res més lluny de la realitat-  del tarannà obert i acollidor que el caracteritza.

Es plantejà llavors la idea de transformar aquells murs que semblaven aïllar l’escola, en una exposició permanent de dibuixos dissenyats i pintats pels propis alumnes que es graduaven a sisè, utilitzant una paleta de colors suaus. Es tractava de mostrar d’alguna manera, amb un dibuix al·legòric, les sensacions, les vivències i els afectes que  pares i alumnes havien viscut a l’escola en tots aquells anys d’escolarització.

“Deixem empremta”, el projecte de pintar l’escola amb afectes i records va iniciar-se sota el guiatge professional –i personal- d’una professora de Belles arts, la Salomé Escribà, que ha continuat assessorant-nos.

Quin és el procés que es segueix cada any per a desenvolupar el projecte?

Cap al mes d’abril, pares i alumnes de 6è curs, treballen sobre idees i esbossos. Les propostes es passen a les tutores i direcció i amb l’ajuda d’algun professional (acostuma a ser la Salomé Escribà), es decideix la proposta definitiva que anirà plasmada al mur.

A principis de juny es fa una neteja i imprimació en blanc del mur assignat.

En una segona fase, i quan es fa fosc, es projecta la imatge sobre el mur i es dibuixa a llapis.

Ja al dia següent es pot passar a pintar. Hi col·laboren tots els alumnes de 6è, les seves famílies i els mestres que els vulguin acompanyar, armats d’escales, pinzells i pintures es reuneixen davant de l’escola i es comença a pintar. Un cop acabat el dibuix, tots els alumnes de la promoció d’aquell any es pinten la mà i la premen contra el mur deixant, literalment, “la seva empremta”.

Un cop la pintura s’ha assecat, el mur rebrà una darrera capa de vernís que ajudarà a preservar la pintura per tal que el temps i els elements no la malmetin.

Per cert, no cal dir que les pintures i materials que s’utilitzen a l’hora de pintar són del tot ecològics i respecten el medi ambient!

?????????????

Mural del curs 2011-2012

mural2

????

????

????

mural8

curs 2013-2014

Curs 2014-2015

Curs 2015-2016

Curs 2016-2017

 

curs 2017/2018