INFORMACIÓ OBERTURA DE L’ESCOLA AL JUNY

ENLLAÇOS:

FORMULARI A EMPLENAR PER LES FAMÍLIES QUE NECESSITARÍEU PORTAR ELS INFANTS (INFANTIL I 6è)

https://forms.gle/JNKYioRMQq2oXDZy8

DOCUMENT DECLARACIÓ RESPONSABLE ED. INFANTIL:

DOCUMENT DECLARACIÓ RESPONSABLE 6è:

PLA ESPECÍFIC DE REAPERTURA DE CENTRE ESCOLA ELS PINETONS (cliqueu la imatge)

 

INFORMACIONS TERCER TRIMESTRE

Aquí teniu un resum gràfic del 3 trimestre a l’escola Els Pinetons. Cliqueu a l’enllaç i trobareu de manera visual tota la informació sobre aquest trimestre tan diferent. També hi trobareu alguns dels documents que us hem enviat per email (tutorials, guies, etc.).

Cliqueu sobre i podreu veure les noves informacions INFORMACIONS TERCER TRIMESTRE

Un passeig per l’escola Els Pinetons

Si voleu conèixer més sobre el nostre Projecte Educatiu i el dia a dia a l’Escola Els Pinetons, a continuació trobareu tota la informació.  Es tracta d’una presentació que pretén ser un passeig per l’escola Els Pinetons.

Instruccions per “navegar” per la presentació:  Si ho feu des d’un MÒBIL o TAULETA: https://prezi.com/ltu_7kg9pw9d/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Si ho feu des d’un ORDINADOR, podreu visualitzar-ho de manera més interactiva amb la presentació que teniu a sota. Avançant i triant en quin ordre voleu veure el contingut. Des de l’ordinador:

. Per veure el contingut d’un apartat que us interessi, heu de clicar els vídeos, enllaços i pdf.
. Per apropar-vos cliqueu on vulgueu anar directament o desplaceu-vos per la pantalla de la presentació amb el punter del ratolí cap al lloc que vulgueu (si el vostre ratolí té rodeta, també podeu apropar i allunyar amb la rodeta)
. Un cop visualitzat el vídeo, podeu retornar a la pantalla inicial de la presentació amb la icona de caseta que us apareixerà al lateral dret del vídeo o amb els signes + i – que us apareixen també en aquest lateral

Desitgem que en gaudiu!

 

Si us queda algun dubte per resoldre o ens voleu conèixer, teniu l’oportunitat de fer-ho de manera virtual, el proper dilluns dia 4 de maig a les 16.00. Farem una videoconferència oberta a totes aquelles famílies que estiguin interessades. Si voleu participar-hi escriviu un correu a: escelspinetons@xtec.cat 

 

REVISTES D’INFÀNCIA

Benvolgudes famílies!!

En aquest article teniu accés a uns links on hi trobareu articles de la revista infància que poden ser del vostre interès. Alguns dels articles són escrits per les mestres de l’escola us convidem a fer-hi una ullada.

També si cliqueu sobre la imatge podreu entrar en l’hemeroteca de Rosa sensat que ara pots llegir en obert tots els seus continguts.

REVISTA INFÀNCIA 232   ARTICLE: REFLEXIONANT SOBRE L’AUTONOMIA DELS INFANTS
REVISTA INFÀNCIA 229 ARTICLE: QUATRE MIRADES SOBRE L’EXPERIÈNCIA D’APRENDRE CIÈNCIES
REVISTA INFÀNCIA 224 ARTICLE: AMBIENTS DE JOCS D’ART DIBUIXEM LA MÚSICA
REVISTA INFÀNCIA 222 ARTICLE: AMBIENT DE JOCS D’ART DEIXA’T PORTAR PEL SO

 

 

 

“Paraules al vent”, Sant Jordi des dels balcons

“Paraules al vent” és una proposta que neix en temps de confinament.
Us imagineu que cada dia algun veí o veïna us expliqués un conte? O amb quina il·lusió rebríem uns versos ben recitats?
Aquesta primavera, tindrem el privilegi de gaudir de contes i poesia a través de Ràdio Silenci.
La proposta sorgeix de la senyora Montserrat Carrasquer Puig, veïna del carrer Rocabuquera de la Garriga, amb la voluntat d’acostar la literatura a grans i petits i l’AMPA de l’escola s’ha encarregat de fer-la extensiva a tot el poble.

Els programes s’emetran cada dia a les 10.30 h i a les 17 h. La idea és que tot el carrer surti al balcó a escoltar-ho.  Podeu clicar la imatge i sentir-los des de la web de Ràdio Silenci.

 

 

Us trobem a faltar!!

Estimats alumnes i famílies,

Tota la comunitat educativa de l’escola Els Pinetons volem que ens sentiu ben aprop, malgrat la distància. Per això us hem preparat aquest petit regal amb molta il.lusió. Esperem que us agradi😍 cliqueu la imatge!!

Jornada Portes Obertes

Degut a la situació excepcional que estem vivint, la Jornada de Portes Obertes programada a la nostra escola pel dia 19 de març, ha quedat anul·lada.

Amb l’objectiu de donar conèixer el nostre centre i el seu projecte, a totes aquelles famílies que estiguin interessades, us oferim la següent informació:

En primer lloc, un VÍDEO que explica el nostre Projecte Educatiu, la línia metodològica del centre i informació específica de l’etapa d’educació infantil, entre d’altres.  Al final d’aquest mateix article, trobareu un enllaç en pdf del video, per si desitjeu llegir-lo més detingudament.

Hem ampliat la informació, que inicialment recollia aquesta presentació, per tal que pugui ser el més completa i clarificadora possible, davant la impossibilitat d’explicar-ho en una xerrada.

En segon lloc, us presentem uns MICRO VÍDEOS (d’una durada aproximada de dos minuts) on podreu veure els tallers que els infants de P3, P4 i P5 duen a terme cada matí a l’escola. 

 

                                     

Creiem que amb aquests documents us podreu fer una bona idea de què fem i com treballem a l’escola Els Pinetons.

Finalment, també us recomanem que feu una bona ullada a:

  • A l’apartat de Documents, a Projectes d’escola.  Hi trobareu l’explicació d’alguns dels Projectes Identitaris del centre.
  • Als blocs de cada cicle (a la barra lateral dreta). En aquest apartat veureu els treballs específics de cada cicle.

Sobre les dates i procés de preinscripció us mantindrem puntualment informats a través de la web, a mida que anem rebent indicacions i ordres per part del Departament d’Educació. Davant la incertesa del moment,  hem d’estar pendents de l’actualitat a cada moment.

Davant qualsevol dubte sobre el nostre projecte o el procés de preinscripció, no dubteu a escriure’ns un correu electrònic a l’escola a8044521@xtec.cat.

Aquí podeu veure la presentació en format PDF, així podreu llegir detingudament la informació.

  Presentació Escola Els Pinetons

CANCEL·LACIÓ DE LA JORNADA DE PORTES OBERTES

Degut al tancament de l’escola durant 14 dies la Jornada de Portes obertes queda anul·lada.
Properament us informarem a través de la web de l’escola com es realitzarà el procés de Preinscripció 2020-2021.
Seguirem les indicacions del Departament d’Educació.

 

 

Transformació d’espais comuns

Els alumnes delegats/des us presenten la documentació del projecte amb el què han estat treballant sobre la transformació dels passadissos com a espais on jugar, conversar, llegir…aprendre.

Clica damunt del següent títol per veure tota la feina feta: Documentació 2020

 

 

 

LA REINA CARNESTOLTES HA VINGUT A L’ESCOLA

La reina carnestoltes ha vingut a veure’ns a l’escola i ens ha deixat un llistat de les consignes què cal portar durant aquesta setmana.

A partir de demà, volem veure tots els alumnes ben guarnits!

Si voleu veure les fotos de la mini rua, cliqueu sobre la imatge.

 

ENTREVISTES FAMÍLIES- TUTORES D’EDUCACIÓ INFANTIL

Benvolguts/des,

Els dies  25, 26 i 27 de febrer i els dies2, 3 i 4 de març  els tutors/es faran entrevistes amb les famílies d’infantil.

A partir d’ara, ja NO penjarem els horaris en paper a la porta principal de cada cicle perquè us  pugueu apuntar, sinó que ho farem a través d’un programa informàtic anomenat Simply book.

Com ho farem?

A partir de dimecres 12 de febrer trobareu penjat a la web de l’escola un article i una icona amb un link per entrar.

Per tal de donar prioritat a les famílies nombroses amb tres fills/es a l’escola, us demanem que respecteu l’horari d’inscripció que us proposem:

Dimecres 12 de febrer a partir de les 9:00 del matí-  es poden començar apuntar les famílies amb 3 fills/es a l’escola.

Dimecres 12 de febrer a partir de les 11:00 del matí- es poden començar apuntar les famílies amb 2 fills/es a l’escola.

Dimecres 12 de febrer a partir de les 13:00 del matí-  es poden començar apuntar les famílies amb 1 fill a l’escola.

EL TERMINI PER LA SOL·LICITUD D’ENTREVISTA ÉS DEL DIMECRES 12 AL DILLUNS 17 DE FEBRER.

Per reservar l’entrevista cliqueu aquí sobre: JA S’HA TANCAT EL TERMINI D’INSCRIPCIÓ PER LES ENTREVISTES

Cafès pedagògics

Enguany hem iniciat un nou espai de trobada amb les famílies: els Cafès Pedagògics dels divendres. El principal objectiu d’aquestes trobades és conèixer-nos millor i establir un vincle de confiança entre les famílies i l’escola, a partir del diàleg i debat. En els Cafès Pedagògics parlem de temes tant del dia a dia dels alumnes a l’escola com de temes que considerem interessants de tractar, en relació a cada grup d’edat. Per això, a les convocatòries sovint trobareu alguns articles o documents adjunts per tenir una mica més d’informació sobre els temes de debat.

A continuació trobareu una presentació una mica més detallada sobre què són els Cafès Pedagògics i el calendari per aquest curs.

DECÀLEG CAFÈS PEDAGÒGICS (cliqueu la imatge)

 

 

 

 

 

 

De moment ens hem trobat amb les famílies de 2n i de P3 per compartir una estona en un ambient relaxat i distès. Des de l’escola estem molts satisfetes d’aquestes dues primeres trobades i en fem una bona valoració. Esperem que des de casa també n’hagueu gaudit.

A continuació trobareu el recull de les famílies de P3 i 2n, així com també uns vídeos recull de la feina feta durant el primer trimestre.

CAFÈ PEDAGÒGIC DE P3

CAFÈ PEDAGÒGIC DE 2n

Apadrinament lector

Aquesta setmana ha tingut lloc a la a la biblioteca de la nostra escola la inauguració de l’APADRINAMENT LECTOR entre els infants de 1r (fillols) i els de 5è (padrins).

En aquest acte hem parlat sobre la importància de la LECTURA. Hem après que llegir és una eina que fa poderoses a les persones per descobrir el món, la cultura i en definitiva per aprendre. També ens hem aparellat per padrins-fillols per presentar-nos, tenir el primer contacte i conèixer les nostres respectives classes. Durant el curs ens anirem trobant cada setmana per compartir estones de lectura. Serà molt emocionant!

LLEGIR ENS FA CRÉIXER!

A continuació teniu algunes fotos i vídeos d’aquest acte. (Cliqueu la foto per veure’n més)

Dia Escolar de la No-violència i la Pau 2020

Un cop més, a la nostra escola hem celebrat el DENIP (Dia Escolar de la No violència i la Pau), que coincideix amb l’aniversari de la mort d’en Gandhi.

Aquest any les activitats a les aules han girat entorn a la Convivència, coincidint amb l’elaboració del Projecte de Convivència del centre.

Com ja és tradició a l’escola, hem aprofitat també aquesta jornada per solidaritzar-nos amb les persones més necessitades del poble tot col·laborant amb l’entitat  CÁRITAS de La Garriga i el ROBER de l’ Ajuntament. Per la tarda s’ha realitzat un acte simbòlic d’entrega dels productes recaptats. Hi han participat representants de Cáritas i del Rober, membres de l’equip directiu i els infants delegats de les diferents classes.

Clicant sobre la imatge podreu visualitzar algunes de les FOTOS de la jornada.

 

 

 

 

 

 

A més, en els blocs trobareu més imatges i informació del que s’ha fet de cada cicle.

Us agraïm les vostres aportacions i col·laboració.

Moltes gràcies!

XI è Cros solidari

El dimarts 17 de desembre hem celebrat l’XI Cros de l’Escola Els Pinetons. El Cros és una cursa solidària on posem en joc el valor de l’esforç, l’esperit de superació i la pràctica regular de l’activitat física.

Gràcies a les ganes i la il·lusió dels nostres alumnes, des dels més petits als més grans, han participat en aquesta jornada esportiva, amb l’objectiu de passar una bona estona plegats, gaudint d’una activitat física com aquesta, per L’Obra Social Infància de L’Hospital de Sant Joan de Déu, que treballa per investigar la Diabetis Infantil (malaltia que pateixen alguns infants de l’escola), millorar els protocols mèdics relatius al tractament i recolzar a les famílies afectades.

Durant la setmana prèvia al Cros, hem treballat la Diabetis a l’aula per tal de conèixer més sobre el tema i sensibilitzar als alumnes

La  cursa ha estat un èxit total, on s’ha viscut un ambient de participació, esforç, companyerisme i diversió.

La gran col·laboració dels alumnes de 6è en la seva organització, ha estat clau per l’èxit d’aquest esdeveniment.

Gràcies família Pinetons!!