Un gelat de xocolata casolà

Segons una llei científica les coses canvien la seva temperatura depenent de la temperatura del cos amb què estan en contacte. Sortosament hi ha una manera deliciosa de provar aquesta llei, fer un gelat de sal. I de fet, aquesta és la manera de fer gelat com es feia abans, fent servir només sal, glaç i ciència.

Així que en un dia tan calorós com el d’avui, hem aprofitat l’avinentesa i hem realitzat un gelat casolà! Per fer-lo hem barrejat en un pot de vidre: dues cullerades de crema de llet, dues de llet i una de xocolata en pols. Tot seguit hem preparat un recipient amb glaçons i sal. En aquest, hi hem deixat reposar tots els pots de vidre tapats amb un drap.

Al cap d’una hora de rellotge hem menjat un fantàstic gelat de xocolata casolà! Gràcies al drap, l’aire calent no entra. La sal obliga al glaç a desfer-se ben de pressa. I el glaç que es desfà absorbeix la calor de la barreja, en fer-ho la refreda fins que es gela.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>