L’ou saltarí

Aquests dies que estem treballant des de casa donen per a molt. La Naia i la Jana Liaño ens han enviat un experiment fàcil i entretingut on han fet desaparèixer la closca de l’ou. Ens ensenyen pas a pas com ho han fet per convertir un ou de gallina en una piloteta de goma.

La closca dels ous està formada per un material que es diu carbonat de calci que és molt sensible a l’acció dels àcids. El vinagre (el mateix que posem a les amanides) és un àcid que s’anomena àcid acètic.

Quan posem l’ou en vinagre, el carbonat de calci de la closca reacciona químicament amb l’àcid del vinagre. Comença una reacció química que anomenem corrosió; com en tota reacció química, les substàncies inicials desapareixen i es transformen en substàncies noves.

Ja ho veieu, un experiment en tota regla amb explicació de científic. Us animeu?

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>