Guèiser de soda

Per l’experiment d’aquesta tarda ens hem hagut de desplaçar fins a la pista del poble perquè portava una mica d’enrenou…

Per realitzar-lo només hem utilitzat: bicarbonat, soda i caramels. Ens hem posat en rotllana i les mestres han obert lentament l’ampolla de soda. Llavors hem introduït ràpidament tres caramels mentolats. Després hem repetit el procediment però amb bicarbonat. Tots dos processos han tingut el mateix efecte, una espècie de “font”. L’Alba i la Laura ens han explicat que l’àcid dels caramels amb el gas de la soda forma una reacció química que s’expressa amb una gran quantitat de bombolles de diòxid de carboni.

Per acabar, hem repetit el procés però no només amb tres caramels sinó amb tot un paquet! La veritat és que el resultat s’ha mutiplicat i s’ha format una bona explosió!

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>