FEM D’ARQUITECTES

Jugar a construir vol dir molt més que agrupar unes determinades peces o disposar-les unes a sobre de les altres. És una activitat  creativa i artística que genera plaer i diversió, però també acompanya en l’estructuració de funcions cerebrals superiors com el llenguatge, l’atenció, la memòria, la percepció, l’experimentació, la creativitat, etc. Amb un simple joc podem potenciar les capacitats motrius bàsiques, les cognitives, les emocionals, les creatives, les comunicatives, etc

A través del joc de construccions els infants  adquireixen nocions molt variades que els ajuden a comprendre millor el món que els envolta. A través de la construcció, els nens comencen a adquirir visió espacial i de conceptes com la mida (gran i petit, alt i baix, curt i llarg) i avancen en la identificació de les diferents formes geomètriques.

Mitjançant el maneig de peces o blocs desenvolupen habilitats motores, milloren la motricitat fina i exerciten la coordinació de mà-ull.

Sense deixar de banda les habilitats importantíssimes que es desenvolupen amb la construcció, nosaltres hem volgut anar molt més enllà i proposem fer un “treball d’arquitectura” que a partir de la combinació de volums, formes, mides, materials, textures… ens permeti aprendre prioritzant l’aspecte lúdic

Les activitats que proposem són molt variades i totalment experimentals i vivencials i ens permeten crear, provar, intentar, riure, destruir, re-intentar, etc. Un ventall de JOCS amb un objectiu comú: crear un món on nosaltres som els arquitectes.

Les nostres activitats d’arquitectura són:

  • Construïm amb peces i blocs: fem torres com més altes millor provant si s’aguanten i, si cauen fem front de manera natural a la sensació de frustració o de plaer.

   

   

  • Construïm amb cartronets: anem unint els cartrons per les ranures i creem estructures diverses.

   

   

  • Fem casetes : Amb caixes de sabates, de fruites, etc.. hem fet i decorat casetes que ens serveixen per jugar amb els personatges de la família amb els quals hem estat treballant des de començament de curs.

   

   

  • Fem casetes amb les taules de la classe :A sobre i a sota de les taules hi posem  llençols, trossos de roba, cartrons, llumetes, etc.. i ens serveixen per fer la nostra casa i posar-nos a jugar-hi a dins.

   

   

  • Fem construccions amb caixes reciclades: Amb les caixes dels llits nous de la residència d’adults podem fer cases i torres molt grans!.

   

   

  • Les capsetes : apilonem les capses per fer torres altíssimes, però també per fer ponts, pisos, autopistes, etc…

   

   

  • Les casetes de troncs : les activitats de plàstica ens permeten treballar habilitats motrius bàsiques com: pintar, enganxar, enfilar, encolar, punxar, etc.. amb la finalitat d’elaborar treballs tan bonics com aquests.

   

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>