EL MÓN SURREALISTA DE DALÍ

Organitzant les sortides per aquest curs escolar vam pensar que seria interessant visitar un museu, ja que la majoria dels alumnes no n’havia visitat mai cap. Un museu és un espai que no coneixem, que ens pot aportar noves vivències i nous coneixements,  i que requereix un seguit d’actuacions: preparació prèvia a la visita, seguir la visita proposada, posar atenció al que veiem i al que ens expliquen, mantenir una conducta correcta, observar el que veiem amb respecte, no tocar el que no està permès, mantenir silenci quan calgui… i participar activament de les propostes que ens facin.

Al nostre entorn tenim grans artistes que han deixat un llegat important i poder contemplar la seva obra en un espai com el museu seria una experiència nova i interessant.

Els programes educatius que s’organitzen des de la diputació de Girona inclouen visites al Teatre Museu Dalí.  Entre les activitats proposades la que més ens va cridar l’atenció va ser “ Els animals surrealistes”.  A partir d’aquí vam crear el nostre projecte de treball per aquest primer trimestre: ” ELS ANIMALS SURREALISTES DE DALÍ ”

Les activitats que hem anat fent a l’aula són aquestes:

1.- PRESENTACIÓ SALVADOR DALÍ: Presentarem Salvador DALÍ a través de la cançó.

 cliqueu per escoltar-la

Seguim les indicacions de la cançó per fer un dibuix simple de Dalí  i ens posem la barretina i un bigoti.

2.- Visionar a l’aula diferents vídeos on es mostri l’obra i la persona de Salvador Dalí. Comentar el que anem observant i concretar les idees bàsiques que ens interessa retenir. Coneixem on vivia, qui eren les persones del seu entorn ( pares, germana, la seva dona ), veiem alguns vídeos on Salvador Dalí parlava… El que més ens va agradar va ser quan recitava el poema de la Gallina Xica,Tica, Mica… perquè parla d’una manera molt peculiar i ens fa riure.

3.- ELS ELEMENTS QUE MÉS ENS AGRADEN: visionant diferents obres de Dalí anem descobrint elements que s’hi repeteixen, reproduïm alguna de les seves obres: la noia a la finestra i la Menina amb nosaltres com a protagonistes, pintem elefants amb les cames llargues, creem els nostres rellotges tous,…

 

   

Hem començat els nostres rellotges pintant la base, ens queda encara posar-hi els nùmeros i les broques, i donar-los la forma de rellotge tou.

3.- Entendre Dalí a partir d’un CONTE o VIDEO pensat per a nens: es presenta Dalí com un nen que somnia i de gran  porta els seus somnis a la realitat.

  si els cliqueu els podeu veure.

4.- LOCALITZAR EL MUSEU AL MAPA: a través del Google Maps localitzarem el museu a la localitat de Figueres. També localitzarem Púbol i Port LLigat i veurem el castell i la casa de Dalí.

5.- Observarem com és L’EDIFICI DEL TEATRE MUSEU DALÍ  de Figueres i el reproduirem amb cartrons pintats, farem pans per la façana i ous per la teulada. També decorarem l’entorn ( arbres, bancs, senyals transit….)

   

   

   

A plàstica hem creat elements per fer l’entorn del museu.

 

6.- VISITA VIRTUAL AL MUSEU: la pàgina web del Museu Dalí permet fer una visita virtual que ens servirà per preparar la visita ( 3 novembre ). Aprofitem recursos com la pantalla interactiva o el projector de la Sala dels somnis.

Podeu accedir a la visita a través del següent enllaç: https://www.salvador-dali.org/ca/museus/teatre-museu-dali-de-figueres/visita-virtual/https://www.salvador-dali.org/ca/museus/teatre-museu-dali-de-figueres/visita-virtual/

7.- CREEM ELS NOSTRES ANIMALS SURREALISTES: dins el treball de llenguatge plàstic dedicarem vàries sessions a practicar pintant els nostres animals surrealistes, reproduint algun element propi de les obres de Dalí…

 

A partir d’aquí hem creat un personatge nou, fusionant dos animals de peluix. Teniem una tortuga i un unicorn i hem creat en ” Tortucorni”, un nom escollit entre tots a partir de les propostes que van sortir.

8.-  LES IDEES DE DALÍ : Cada alumne es converteix en Dalí i reprodueix la imatge del seu rostre amb les idees que surten del seu cap.

   

Seguim treballant perquè quan anem al Museu coneguem moltes coses i en puguem gaudir més. Esperem la visita amb moltes ganes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>