A dia d’avui ja s’és conscient de la necessitat de trobar sistemes que siguin capaços de regenerar sòls agrícoles. Els mètodes de producció d’aliments que hem estat utilitzant no han tingut en compte “el conjunt” i com a conseqüència hem trencat una cohesió necessària per a la sostenibilitat.
El sòl és un element complex, compost de diferents elements, no només químic sinó també biològic. Sota els nostres peus hi ha un món misteriós i vital que sovint passa desapercebut: el regne de la microbiologia del sòl. Tot i la seva invisibilitat a simple vista, els microorganismes que habiten al sòl tenen un paper fonamental en la salut del nostre planeta i en la nostra pròpia supervivència. Aquests diminuts herois són els guardians silenciosos de la fertilitat del sòl, la qualitat dels cultius, la nostra salut, la sostenibilitat agrícola i la conservació del medi ambient.
Al llarg d’aquest curs, coneixerem els microorganismes del sòl, aprendrem a promoure comunitats microbiològiques saludables i com aplicar aquests coneixements a la agricultura, la conservació i la gestió sostenible dels nostres recursos naturals.
Més informació: Programa i informació del Curs de Regeneració del sòl a través de la microbiologia