A Catalunya, el sector de l’oli d’oliva és molt important, i per a obtenir un bon oli d’oliva verge extra (OOVE), cal disposar d’una bona matèria primera, d’una bona transformació i conservació.
Per això, el mestre d’almàssera és una figura molt important o fonamental dins de la cadena d’elaboració d’OOVE. Aquest, ha de prendre decisions en el procés de recepció i producció que afectaran a la qualitat final del producte, al rendiment extractiu, i en definitiva a la viabilitat econòmica de l’almàssera.
Aquests professionals requereixen tenir coneixements en la producció de l’olivera i de l’oli, així com de les tecnologies disponibles i del seu control i regulació.
L’objectiu d’aquest curs és donar a conèixer els aspectes de producció del cultiu, saber els punts crítics dins del procés de producció, i el maneig i conservació de l’oli d’oliva. Per això, es imprescindible disposar dels coneixements per a poder regular i produir un producte d’alta qualitat que reuneixi unes característiques que estimuli el seu consum i demanda per part del consumidor.
12 de setembre al 3 d’octubre de 2023.
12, 14, 19, 21, 26 i 28 de setembre de 16.00 a 20.00 h i 3 d’octubre de 9.00 a 15.00 h.
32 €