Graduat en educació secundaria per adults (GESO)

El Graduat en Educació Secundària obligatòria (GES) és la titulació bàsica que poden obtenir les persones majors de 18 anys i és equivalent a l’ESO.

1.COM FER LA PREINCRIPCIÓ

El primer pas per a poder fer la matrícula com a alumnat nou és fer la preinscripció. Heu d’emplenar el formulari de preinscripció i heu d’escollir el centre de suport on us voleu inscriure.
El centre de suport és el lloc on haureu d’anar presencialment a fer la matrícula i a fer les proves trimestrals de validació quan n’hàgiu de fer, així com qualsevol gestió administrativa relacionada amb els vostres estudis. El vostre tutor/a serà un professor/a d’aquest centre de suport.
Un cop feta la preinscripció, obtindreu un usuari i una contrasenya del nostre campus.
* Si sou alumnes que vau estar matriculats al GES a l’IOC però fa trimestres que ho vau abandonar, heu de fer la matrícula en el període d’estudiants antics. Vegeu la informació de la pestanya “Com em matriculo de nou”.

2.COM APORTAR LA DOCUMENTACIÓ

La documentació l’heu de penjar digitalitzada a la vostra Secretaria GES del campus. És un procés molt senzill.
Un cop tingueu l’usuari i la contrasenya, entreu al campus, aneu a l’ apartat Secretaria GES i completeu les dades de la fitxa de dades personals.
Posteriorment, heu d’escanejar o fotografiar tota la documentació que necessiteu aportar. Un cop fet això, aneu a la pestanya Documents Aportats i pengeu, en els espais que corres pongui, tota la documentació digitalitzada.
Per a matricular-vos heu d’aportar com a mínim el DNI. Si voleu accedir a convalidacions, heu de penjar també els certificats de notes d’estudis anteriors. Així mateix, si voleu optar a reducció o gratuïtat de ma trícula, heu d’aportar una còpia dels documents que hi donen dret.
Els originals de tots aquells documents que pengeu a Secretaria GES els haureu de portar al centre de suport on completeu presencialment la matrícula. D’aquesta manera en.comprovarem l’autenticitat i els compulsarem.

3.COM FER LA MATRICULA I EL PAGAMENT

Per a fer la matrícula és imprescindible anar presencialment al centre de suport de l’IOC que hàgiu escollit en la preinscripció. Allà heu de portar la documentació original per tal que us compulsin les còpies digitalitzades. Fareu una entrevista amb el responsable del centre, que usexplicarà el funcionament dels estudis, quina part del currículum heu de completar i pactareu de quins mòduls us matriculeu.
Aquesta matrícula presencial s’ha de fer dins el període de matrícula en els horaris marcats per cada centre.
Un cop feta la sessió informativa i la matrícula, haureu de formalitzar el pagament a través de la Secretaria GES i ja estareu matriculats a l’IOC.

4.COM EM MATRICULO DE NOU

A cada nou trimestre, l’alumnat ha de fer una nova matrícula. Però un cop feta la matrícula inicial, els següents processos de matrícula són molt més senzills. Només heu d’entrar al campus i durant el termini de matrícula per a estudiants antics enviar un missatge al vostre tutor/a amb una proposta de matrícula. Quan el vostre tutor/a us respongui, heu de fer el pagament de la matrícula a través de la Secretaria virtual del campus. Amb això ja estareu matriculats per a un nou trimestre.
Si sou alumnes que vau estar matriculats al GES a l’IOC però fa trimestres que ho vau abandonar, heu de fer la matrícula en el període d’estudiants antics.
Si coneixeu l’usuari i contrasenya per a entrar al campus, i un cop al campus teniu tutoria assignada al centre de suport desitjat, heu de fer el mateix procediment que la resta d’estudiants antics.
Si coneixeu l’usuari i contrasenya per a entrar al campus, però us voleu inscriure a un centre de suport diferent al que teníeu assignat, heu de sol·licitar el canvi adreçant-vos al nou centre almenys una setmana abans de l’inici del període de matrícula d’alumnat antic.
Si ja no teniu accés al campus, envieu un correu electrònic a gesinfo@ioc.cat amb l’assumpte “Alumne antic sense accés ni centre assignat”, i amb el vostre nom, cognoms i DNI, almenys una setmana abans de l’inici de matrícula per als estudiants antics.

4.MÒDULS

Cada trimestre pots matricular-te com a mínim de 1 mòdul i màxim de 6 mòduls.

NOMÉS TENEN PROVA ELS MÒDULS SEGÜENTS:

  • CA3: Català 3
  • CT3: Castellà 3
  • CI3A o CI3F: Anglès o Francès 3
  • MA3 Matemàtiques III
  • MA4 Matemàtiques IV
  • MC4 Tecnologia
  • MC5 Física i Química II
  • SO5 Geografia II
  • SO6 Història II

MÒDULS OPTATIUS

En el currículum de GES hi ha un seguit de mòduls optatius. Això vol dir que es poden escollir quins mòduls es cursen a partir d’un llistat més extens, segons els interessos de cada alumne. A l’hora d’escollir-los, l’alumne ha de tenir present el nivell i l’enfocament de cada mòdul.

A continuació trobareu els mòduls optatius que ofereix l’IOC, la recomanació del moment en què és recomanat cursar-los i la temàtica de cada mòdul.

MÒDULS OPTATIUS DE NIVELL INTRODUCTORI

Són aquells mòduls que permeten fer un repàs previ per preparar mòduls comuns per als quals l’alumne no se sent preparat encara.

CI0A Anglès 0: Mòdul adreçat als alumnes sense cap coneixement previ d’anglès. Té el nivell d’anglès més inicial. No es pot cursar si ja s’ha cursat un altre mòdul d’anglès de nivell més avançat.
CA6 Llengua i TIC – Iniciació a la Llengua catalana de nivell 2: Mòdul adreçat als alumnes que comencen GES des del nivell 2 però que tenen un nivell molt fluix de català. Fa una posada al dia per permetre posteriorment poder afrontar el mòdul CA3 amb una millor base.
MA5 Introducció a les matemàtiques de nivell 2: Mòdul adreçat als alumnes que comencen GES des del nivell 2 però que tenen un nivell molt fluix de matemàtiques. Fa una posada al dia per permetre posteriorment poder afrontar el mòdul MA3 amb una millor base.

CI4A Introducció a l’anglès de nivell 2: Mòdul adreçat als alumnes que comencen GES des del nivell 2 però que tenen un nivell molt fluix d’anglès. Fa una posada al dia per permetre posteriorment poder afrontar el mòdul CI2A amb una millor base.

MÒDULS OPTATIUS DE NIVELL BÀSIC

Són mòduls de temàtica molt diversa adequats per a alumnat que estigui cursant el nivell 1. També es poden cursar si s’està a nivell 2 i la temàtica és d’interès.

CT5 Taller de escritura creativa: Mòdul optatiu de castellà. Tal com indica el seu nom, els alumnes treballen l’escriptura de relats i altres textos literaris.
MC12 Fem recerca: Mòdul optatiu de ciències. Al llarg del mòdul s’aprèn el funcionament del mètode científic a través de l’elaboració d’un informe d’investigació.
SO11 El fet religiós: Mòdul optatiu de socials. El mòdul treballa sobre els fonaments comuns de les diverses religions i la seva relació amb les societats humanes.

SO7 Arts i artistes: Mòdul optatiu de socials. S’hi treballen els fonaments bàsics per aprendre a observar pintures.

MÒDULS OPTATIUS DE NIVELL AVANÇAT

Són aquells mòduls optatius amb un nivell adequat per a cursar-se quan l’alumne està al nivell 2. No és recomanable que un alumne de nivell 1 els cursi.

CA8 Microcatalà: Mòdul de literatura catalana. S’hi treballa el gènere del microrelat, tant des de la vessant de lectors com des de la vessant de creadors.
CT6 Hablemos de literatura: Mòdul de literatura castellana. L’alumne ha de llegir una novel·la i al llarg del mòdul es treballa sobre els diferents aspectes literaris que conté.
MC11 El món laboral: Mòdul d’orientació laboral. S’aprèn el funcionament d’aspectes bàsics relacionats amb el món laboral com l’elaboració de currículums, la interpretació de nòmines, etc.
SO10 Catalunya dins l’Espanya del segle XX: Mòdul d’història. Es treballa la història de Catalunya dels darrers 120 anys a partir del mètode d’investigació històrica i de l’anàlisi de documents de les diferents èpoques.
MINIOPS

Categoria Xarxa

Cursos centrats en Internet, el seu ús i com hi participem.

mo10 Cercar a Internet
  • Descripció: cerques efectives a Internet i anàlisi dels resultats.
  • Durada: 15 hores
  • Prerequisits: cap

Categoria Món

Cursos de caire humanístic o social per entendre l’actualitat.

mo17 Ciència i pseudociència
  • Descripció: diferències entre ciència i pseudociència, anàlisi i reflexió sobre les teories pseudocientífiques per rebatre-les amb arguments científics.
  • Durada: 20 hores
  • Prerequisits: cap
mo18 Triar llibres per a infants i joves
  • Descripció: una exploració dels llibres infantils i juvenils per aprendre a valorar-los i conèixer-ne els criteris per fer-ne una bona tria.
  • Durada: 20 hores
  • Prerequisits: cap
mo19 Química a la vida quotidiana
  • Descripció: la química dels productes d’ús quotidià i anàlisi dels efectes de les estratègies publicitàries en la nostra percepció d’aquesta ciència.
  • Durada: 15 hores
  • Prerequisits: cap

Categoria Coses

Cursos per aprendre a fer alguna cosa que porten a la creació d’un producte.

mo9 Fer un vídeo
  • Descripció: el llenguatge cinematogràfic, els models i les tècniques per a la gravació i l’edició d’un vídeo mitjançant la creació d’un microreportatge.
  • Durada: 20 hores
  • Prerequisits: tenir un dispositiu de gravació (telèfon, càmera, etc.) i un ordinador.
mo20 Alimentació
  • Descripció: el món de l’alimentació, incidència en el nostre estil vida i presa conscient de decisions sobre allò que mengem.
  • Durada: 15 hores
  • Prerequisits: cap