8M Dia de la Dona. “Emocions sense filtres: dels tòpics a l’empatia” a càrrec de Piti Capella

Emocions sense filtres: dels tòpics a l’empatia

El dia 8 de març al CFA Berguedà vam celebrar el Dia de la Dona amb una convidada molt especial i feminista, la Piti Capella, mestra, psicoterapeuta i amant dels esports de muntanya.

Primer de tot es va introduir el tema del feminisme i com la societat viu i entén aquest concepte tot fent participar a l’alumnat. Segons Capella el feminisme no tracta d’anar en contra els homes sinó a les dones se’ls reconegui igual, amb els mateixos drets. 

A continuació, es va dur a terme un taller on els alumnes s’organitzaven en petits grups per compartir les seves experiències i opinions personals. El taller va ser molt ben acollit pels assistents ja que els va ajudar a reflexionar sobre ells mateixos i sobre el seu entorn, a buscar punts forts i febles, a valorar-se ells mateixos, ser empàtics i en general, els va ajudar per desenvolupar-los millor com a persones.

Des del CFA volem donar les gràcies a la Piti per venir i compartir les seves experiències i coneixements amb el nostre alumnat el qual va tornar a gaudir d’allò més amb les seves paraules. 

El passat 22 de desembre el CFA ja va tenir el plaer de comptar amb la seva col·laboració el taller va tractar en aquest cas de la comunicació empàtica i va tenir dues parts ben diferenciades. Per començar, Capella va fer una introducció i descobriment de la comunicació empàtica on en va destacar l’escolta activa, eliminar judicis i la necessitat de ser assertiu com a elements clau. 

A continuació es va dur a terme una dinàmica de grup on els protagonistes van ser una girafa i un xacal per fer-nos adonar de les dues maneres de comunicar-nos, des de la violència o des de l’empatia. Tot seguit, i a través d’un joc de rol vam poder observar de nou aquestes diferències. Així doncs, vam aprendre que una mateixa frase es pot dir de moltes maneres diferents. 

Per últim, la Piti ens va fer reflexionar sobre la importància tant de saber dir que no com de acceptar-lo. Per tant, de no veure un “no” com alguna cosa personal sinó com a una oportunitat de millora. 

De ben segur que després d’aquesta xerrada tant interessant el nostre alumnat podrà posar en pràctica la teoria apresa i ser més empàtics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>