“Som persones que ajudem a persones”

Has dedicat tots els teus estalvis per aquest viatge, has viscut moltes situacions difícils i la teva família ha confiat amb tu per donar-te aquesta oportunitat que no pots deixar escapar. Milers de persones es veuen amb l’esperança de tenir una vida millor a l’altra part del Mediterrani …i nosaltres què fem?

El passat divendres 24 de març ens va venir el Carlos, un voluntari de Open Arms. Aquesta ONG ajuda a les persones migrants que naufraguen al Mediterrani i denuncien les accions que fa la Unió Europea a l’hora d’afegir més entrebancs i fronteres a aquestes persones.

El Carlos ens va explicar com funciona l’ONG i de com funcionen  a l’hora de fer els rescats en alta mar. A la presentació hem pogut veure un vídeo d’un rescat. Open Arms sobretot es situa en la zona entre Malta i Itàlia, una zona on malauradament és lloc de pas de moltes embarcacions a la deriva que surten de Líbia amb l’esperança de trobar un lloc millor.

També ens va contar quins altres projectes tenen en actiu:

  • Origen: On actuen al Senegal per tal d’informar i desmentir la idea idíl·lica que es ven d’Europa i el viatge. També ajuden als senegalesos a aprofitar les opcions de treball al seu país.
  • Educació per la llibertat: Assisteixen a diferents centres educatius ( com ara a nosaltres) per ensenyar què és el que fan des d’Open Arms.
  • Emergència: Actuacions que es fan in situ als llocs on ha ocorregut una catàstrofe per tal de donar suport i aportar aliments, roba, etc.
    • Guerra Ucraïna
    • Terratrèmol Síria
    • Covid-19 (finalitzat)

El torn de preguntes va ser força interessant, doncs després d’aquesta explicació, teníem moltes preguntes a fer-li. El Carlos ha estat en alguns rescats amb Open Arms, i on un dels rescats més grans que va fer fou d’unes 350 persones! Les màfies aprofiten l’estat de guerra en el que també es troba Líbia per tal d’enganyar a les persones que volen creuar el Mediterrani, fent-los pagar gairebé tots els estalvis de la seva vida pel seu “bitllet de l’esperança”.

Gràcies Open Arms per seguir ajudant a aquestes persones!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>