La moda que incomoda

Avui ens han vingut la Mar a fer-nos un taller amb el nom “ La moda que incomoda” molt relacionat amb el que estem treballant sobre la roba i els teixits. Ella és educadora ambiental i treballa per al Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

En primer lloc ens hem dividit en quatre equips, els quals cada grup seria una marca diferent de roba i hem competit per veure quina de totes és la més ecològica i sostenible. A cada prova, hem mirat quina de les quatre marques ha resultat més sostenible i per tant, ha guanyat més punts.

Hem fet un joc inicial on a partir d’una paraula que ella deia, havíem de dir la primera que ens vingués al cap, finalment ha dit la paraula ROBA i tots hem escrit la nostra paraula: vestit, samarreta, jersei, dessuadora, vestir-se, desert d’Atacama, teixits, etc.

Tot seguit ens ha presentat els diferents processos pels que passa una peça de roba al llarg de la seva vida: producció de la fibra, fabricació del teixit, transport i distribució, consum i ús de roba i gestió final del residu

La primera de les proves que hem fet com a era classificar les nostres peces de més sostenible a menys sostenibles. També havíem de completar uns mots encreuats amb moltes de les paraules relacionades amb l’origen de les fibres i els recursos que es fan servir.

Hem vist que les peces de roba a partir de fibres naturals i reciclat, són més sostenibles. També que existeixen certificats que demostren l’origen ecològic de les fibres que es fan servir.

A la segona prova, hem parlat del camí que ha fet la roba fins arribar a nosaltres, des del seu origen. Cada equip ha calculat els quilòmetres totals que ha recorregut per tal de poder calcular els grams de CO2 que ha emès a l’atmosfera.

A la tercera de les proves, pel que fa a la gestió dels residus que fa cada marca, ens ha definit quines eren les nostres polítiques: economia circular, incineració dels residus, revenda dels productes excedents a un mercat d’un altre país o bescanviar la roba que ja no fem servir per vals de descomptes.

Tot plegat, hem analitzat els resultats de les diferents marques, doncs hem de vetllar per fer un consum més responsable de la roba que vestim, tractant de buscar aquelles peces de roba més respectuoses i vetllar per allargar i reutilitzar la vida d’aquestes.

Finalment, hem realitzat una mena de concurs que ens ha servit per repassar el que hem estat treballant durant tota l’estona i per prendre consciència de com ser consumidors més responsables.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>