Grups interactius

El Verdaguer compta amb la participació de les famílies en horari escolar amb aquesta forma d’organització que us permetrà col·laborar in situ amb les tasques escolars que realitzen els vostres fills i filles a l’aula.

Amb aquest article ens proposem resoldre alguns dels vostres dubtes a l’hora de plantejar-vos fer de voluntaris/es:

Què són i com funcionen els Grups Interactius al Verdaguer?

És una forma d’organització a l’aula que promou l’acceleració dels aprenentatges a través de la interacció. Pel seu desenvolupament, s’agrupa els alumnes en grups de 6 nens i nenes, que roten per 4 activitats diferents. Cada activitat pot durar 15 o 20 minuts. Una sessió de grups interactius dura aproximadament 1,5h. Les sessions d’aquest curs les centrem en llengua i matemàtiques.

Quin és el paper del voluntari/a?

El voluntari/a  s’encarrega de dinamitzar un grup: promou que tots els nens i nenes del grup s’ajudin entre ells per resoldre l’activitat i vetlla per a que tots i totes hi participin. Quan acaben els 20 minuts, hi ha canvi de grup i altres 6 alumnes vindran a intentar resoldre el repte que els proposa el voluntari/a.

He d’inventar-me l’activitat?

No. El paper del voluntari és dinamitzar-la. La proposta pedagògia la fan les mestres, que us donaran els materials i tot allò que necessiteu.

I si hi ha algun conflicte o tinc dubtes?

Sempre hi haurà mestres dins de l’aula, que també dinamitzaran grups i gestionaran l’inici i el tancament de les sessions.

Cal tindre coneixements previs o alguna titulació per vindre de voluntari/a?

Només cal portar el cor ple d’il·lusió i de ganes, i deixar-se guiar per les consignes que aneu rebent de les mestres al llarg de les sessions.

Quantes sessions he de vindre?

Idealment ens agradaria que participéssiu tot el trimestre, ja que així podeu veure com es van desenvolupant les activitats i també podeu participar dels processos de millora, oferint-nos les vostres vivències i opinions. Tot i així ens anirem adaptant segons el nombre de voluntaris que hi vulgueu participar i la vostra disponibilitat.

Abans d’entrar a l’aula, m’explicareu amb més detall què he de fer?

Es clar que sí! Quan tinguem seleccionat el primer grup de voluntaris/es de cada nivell, ens reunirem els adults en una primera sessió on us donarem més detalls i resoldrem tots els dubtes que tingueu.

Aquí teniu una publicació de Facebook dels Grups Interactius que vam iniciar el curs passat. Va, animeu-vos, els vostres fills i filles us esperen!

On em faig voluntari/a?