Cuina del Marroc

El passat dilluns dia 22 de maig es va realitzar un taller de cuina  dintre del projecte  cuines del món de tardes amb famílies.  Aquesta vegada l’activitat culinària va ser portada a terme per part de mares marroquines de l’escola. Aquestes mares van explicar la recepta per fer un plat molt típic del Marroc:Tajin de vedella acompanyat amb prunes i orellanes caramelitzades i ametlles fregides.

Aquest plat combina el gust de la carn i les espècies amb la dolçor de la fruita seca i és d’un alt nivell proteic.

El nivell de dificultat i el temps necessari és bastant alt però val la pena intentar-ho ja que el resultat final és una carn molt tendra, melosa i gustosa que es desfà en els paladars més exclusius i selectes.

Durant la elaboració del plat, els assistents van fer un tast de postres típiques del país i a més a més, van poder gaudir de la ceremònia de prendre un té verd a la menta.

Els ingredients del plat són els següents: carn de vedella, cebes, alls, oli d’oliva, sal, espècies, cilantre, prunes, orellanes, sucre, canyella, ametlles i  mantega.

Primer es passa la carn per l’oli dintre una olla  i s’hi afegeix la ceba, all i cilantre ben trossejat i la sal. Tot seguit s’hi afegeixen les espècies i aigua i es fa bullir en una olla a pressió aproximadament 40 min. Si es fa a cocció lenta, en una olla normal s’ha de deixar més estona.

Mentre es cou la carn , es posen les prunes i les orellanes en aigua bullint ,quan han canviat la textura s’escorren i es posen en una cassola i s’hi afegeix sucre, mantega i brou del bullit de la carn. S’ha d’anar remenant fins que el sucre queda caramelitzat.

Una vegada la carn ja es prou cuita, es posa en un plat, s’hi tira el brou per sobre  i es decora amb les prunes i orellanes elaborades i s’hi afegeixen ametlles fregides que acaben de donar un gust autèntic al plat.

Bon profit!

WhatsApp Image 2017-05-22 at 20.13.08
Clica al damunt de la imatge per accedir a l’àlbum complet

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>