ELECCIONS 2018 al CONSELL ESCOLAR

Aviat hi haurà eleccions al Consell Escolar, el procés s’inicia el dilluns 5 de novembre.
La funció principal del Consell Escolar és participar en la presa de decisions en relació amb aquells temes importants per al funcionament i l’organització del centre: el projecte educatiu, la programació… Llegeix més»

Projecte EDUCANT A TRAVÉS DE L’ART

Aquest curs iniciem a l’escola un nou camí, una nova proposta pedagògica que dóna més rellevància al llenguatge artístic i al procés creatiu. Per aquest motiu hem organitzat l’àrea d’Educació Visual i Plàstica amb una programació que integra tots els cursos de la Primària, però que parteix des d’Infantil amb l’Ambient Artístic. Al centre també s’ha habilitat (gràcies a la col·laboració econòmica de l’AMPA, l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar i les quotes d’escola de les famílies), una aula taller. Aquest espai ha permès organitzar i optimitzar totes les eines i material i disposar d’un lloc adequat per a desenvolupar l’activitat.

Si cliqueu sobre el següent enllaç podreu veure més detalladament en què consisteix aquest projecte i com està estructurat:

PROJECTE EDUCANT A TRAVÉS DE L’ART

Tot plegat també ens ha portat a escollir l’ART com a eix temàtic per aquest curs, així que aquest any de ben segur que passaran coses molt interessant i creatives!

MANIFEST PER ESTAR “A FORA”

El manifest A FORA el van elaborar diversos autors en el context de l’associació Bambini e Natura de la ciutat de Milà. És un manifest particular, manuscrit, fruit del treball artesanal de la il·lustradora Sara Vincetti, que recull molts pensaments i treballs col·lectius entorn a la relació entre Educació i Natura.

Aquest manifest ha estat traduit per la mestra Maialen Arriaga de l’Escola Bressol Municipal Els Belluguets (Palafrugell), amb la coordinació de l’Associació El Nou Safareig, formada pel Pitu Fernández i la Carme Cols, dos mestres jubilats que des de fa uns anys treballen per apropar la Natura als patis escolars. En Pitu i la Carme ens han animat a compartir aquest manifest amb tothom, així que aquí el teniu:

MANIFEST “A FORA”

Esperem que us agradi el seu contingut i que alguna de les reflexions que hi llegiu sobre la bellesa, el risc, el silenci,… us ressonin positivament. A l’escola Jaume Balmes apostem per una educació vivencial i propera, per això activitats com l’hort escolar o les sortides al bosc són cabdals al projecte educatiu del centre.

Seguim treballant per dissenyar espais rics en propostes, on nenes i nens puguin moure’s lliurement, jugar i experimentar, fent de les seves descobertes nous aprenentatges.

Gràcies a totes les persones que feu i viviu l’escola cada dia!

REUNIÓ CASAL D’ESTIU

La oferta d’activitats d’estiu la gestiona directament l’AMPA i forma part del Projecte Educació 360, incentivat per l’Ajuntament de Castellbell i el Vilar.
El dimecres 16 de maig a les 7 de la tarda a l’escola es farà una primera reunió informativa per a presentar el nou projecte… Llegeix més»

Excursió de primavera

El passat 23 de març vam celebrar l’arribada de la primavera fent un passeig per l’entorn de Castellbell i el Vilar. Varem passar per el Vilar fins a l’Escletxa, dinar de camí i de retorn altre cop pel Vilar.
Va ser una jornada molt divertida en… Llegeix més»

COM FER UN BON ÚS DE LES TECNOLOGIES

El passat dimarts 17 d’abril a l’escola es va fer la xerrada “COM FER UN BON ÚS DE LES TECNOLOGIES: VIDEOJOCS I XARXES SOCIALS” a càrrec de la Sra. Dominica Díaz, infermera de la Unitat de Joc Patològic i Altres addiccions no tòxiques, del CESMIJ Fundació Althaia. Aquesta activitat, adreçada al pares i mares, forma part del Pla Educatiu d’Entorn del Bages Sud.

La ponent ens va facilitar una guia pràctica, si hi esteu interessats podeu sol·licitar-la a la direcció de l’escola. També podeu trobar-la en format pdf clicant sobre la imatge. Esperem que trobeu interessants els suggeriments per tal de poder prevenir l’addicció a les pantalles.

D’altra banda fem ressò de dues publicacions més que podeu trobar en aquesta mateixa web en referència a aquest tema:

30 MINUTS: PANTALLES ADDICTIVES

COM LIMITAR L’ÚS DELS DISPOSITIUS DIGITALS

LLIBRES RECOMANATS SANT JORDI 2018: ESPECIAL COEDUCACIÓ I IGUALTAT DE GÈNERE

 

A continuació trobareu unes quantes recomanacions que esperem us serveixin per a triar lectures per regalar aquest Sant Jordi a les vostres nenes i nens.

És un recull que parla de l’amistat i la convivència, la diversitat afectiva, familiar i sexual, la resolució de conflictes, la tolerància zero a la violència, la revisió dels estereotips de gènere,… I per tant ajuden a consolidar valors com l’empatia, el respecte, la solidaritat i la llibertat.

Moltes d’aquestes lectures les hem treballat a l’aula, per què les tenim a l’escola o les hem gaudit amb el préstec de la “Maleta de contes coeducatius” del Centre de Recursos Pedagògics del Bages, però seria fantàstic que alguna d’elles també formés part de la vostra biblioteca familiar!

Endavant, cliqueu sobre els enllaços!

per a Infantil

per a Primària

(Font: Fundació Fundesplai, projecte Encoratja’t)

Ens visita l’Eulàlia Canal

El passat 9 de març ens va visitar l’autora Eulàlia Canal. Els nens i nenes de 3r vam poder fer-li preguntes sobre el seu llibre “Un somni dins el mitjó”  i sobre l’apassionant ofici d’escriptor.

Visita de Muntsa Mimó

Ens va visitar la Muntsa Mimó, autora del llibre “Xarop de banya d’unicorn”
El dia 14 de març va venir la Muntsa Mimó ha explicar-nos la història que hi ha darrere del llibre que ens hem llegit. Ens va dir que de petita li agradava molt… Llegeix més»

TALLERS DE PLÀSTICA

Els dilluns a la tarda fem tallers de plàstica al Cicle Mitjà. Els tallers són de diferents tècniques plàstiques: collage, modelatge de fang, màscares de guix i puntillisme. Recentment també hem afegit un taller nou de creació amb materials de reciclatge.

Aquí us deixem unes fotos perquè feu un cop d’ull.

Salutacions cordials

.

 

 

30 minuts Pantalles addictives

Benvolgudes famílies,

us deixem el documental PANTALLES ADDICTIVES que van emetre al programa “30 minuts” per tal que us el pogueu mirar, si no l’heu vist. Ens fa reflexionar sobre l’ús que fem de les pantalles tan els grans com els petits.

CARNESTOLTES

Un any més a l’escola hem celebrat la festa del Carnestoltes. Aquest any ha girat entorn al projecte d’escola “El Circ”. Ha estat tot un espectacle!!!!
La tarda del divendres va começar amb la rebuda del rei Carnestoltes i la seva comparsa. Tot seguit va começar… Llegeix més»

KOALA TEXT

Clica sobre el dibuix i descobreix una eina interactiva per practicar la llengua anglesa!

(si no tens el codi d’accés, el pots sol·licitar a la direcció del centre)

LET’S DO IT!

 

SETMANA DE LA CIÈNCIA

La setmana de la ciència ha estat un èxit com cada any. Durant tota la setmana s’intenta fonamentar, despertar i potenciar l’interès i la curiositat dels alumnes vers la ciència i la tecnologia.
El divendres 17 els pares vam poder gaudir de la fira dels experiements on… Llegeix més»

EL COL·LEGI ESTRENA XARXA SOCIAL

Fotografies, esdeveniments importants, petits videos,… ara pots estar més connectat amb el col·legi. L’escola ja esta present a Instagram i Facebook.
Ens trobeu a l’Instagram amb l’usuari @balmes_castellbell i al Facebook com “Escola Jaume Balmes”
Des d’aquí es donaran a conèixer fets de rellevància per les… Llegeix més»