L’escola

L’escola Jaume Balmes és un centre públic d’educació Infantil i Primària, depenent del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A l’etapa d’educació Infantil hi ha 3 grups, enguany, amb agrupacions multinivell, amb una mitjana de 18 nens i nenes per aula. A l’etapa de Primària, els agrupaments són diversos: hi ha 3 classes multinivell amb alumnat de 1r i 2n, amb una mitjana de 16 alumnes per aula; a 3r tenim un grup de 24 alumnes i de 4t fins a 6è de primària estan desdoblats, amb aproximadament 18 alumnes per aula.

Els nens i nenes són del municipi de Castellbell i el Vilar i del municipi de Marganell, que no té escola pròpia. La població es reparteix en sis barris diferents (la Bauma, el Borràs, el Burés, Sant Cristòfol, el Vilar i la Riereta) i en urbanitzacions properes a la Bauma i a Sant Cristòfol. Per aquest motiu el centre disposa, pels alumnes que viuen més allunyats del nucli urbà, de transport escolar gratuït, subvencionat per l’Ajuntament i el Consell Comarcal del Bages.

Hi ha dos centres adscrits: l’escola bressol municipal “Colors” i l’institut “Bages Sud”, que imparteix estudis fins a 4rt d’ESO. Ens coordinem pedagògicament amb tots dos centres educatius, fet que garanteix la bona continuïtat de l’escolarització dels nens i nenes del municipi.

L’escola cada curs tria un eix conductor que cohesiona i dóna coherència a les activitats i sortides que realitzen. Alhora que actua com a nexe d’unió entre les diferents etapes i nivells, també és una eina de motivació i gaudi per l’aprenentatge. Aquest curs 2020-21 l’eix és Castellbell i el Vilar, el poble que ens uneix.

Carnestoltes 2021

 

El passat dia 12 de febrer vam celebrar el Carnestoles a l’escola. Els cursos d’Infantil van gaudir del matí ballant algunes danses a l’aula tots guarnits amb les seves disfresses. El grup de Mitjans, durant el matí, van ballar una coreografia brasilera, “O mundo vai”. Els Grans, per la tarda, van ocupar el pati. Primer els alumnes de 6è A van fer una presentació de cada classe mentre anaven sortint al pati. Un cop van estar totes les classes col·locades en una zona específica, van ballar junts una coreografia sobre la música “Shine on”. Per acabar la festa, totes les classes van berenar pa amb xocolata a càrrec de l’AFA.

PREINSCRIPCIÓ 2021-22 I PORTES OBERTES

Benvolgudes famílies, la presentació de sol·licituds de preinscripció perd Educació infantil de segon cicle i educació primària serà del 15 al 24 de març de 2021, en format online. Estigueu pendents de les notícies ,  doncs s’informarà del procediment.

Per aquelles famílies que volgueu visitar l’escola, heu de trucar el centre en horari de 10 a 16h per concertar la visita: 938 340 235.
Les visites es faran durant la setmana del 1 al 5 de marc, de 16:45 a 17:15, en grups màxim de 10 persones.

 

PERSONAL DEL CENTRE CURS 2020-2021

PETITS
EI-1 GISELA COSTA
EI-2 LALI CANET / CRISTINA MESA
EI-3 BEGO BENÍTEZ / LAIA ANDREU
CI-1 GEORGINA BOTINAS
CI-2 OLGA PLANES
CI-3 Ma. JOSEP CRUZ
3r- ELENA VARGAS / ENCARNACIÓN FERNÁNDEZ
GRANS
4t-A ANNA COMPANY
4t-B ANNA MARCH
5è-A EVA MARCH
5è-B MONTSE RODRÍGUEZ
6è-A RAMÓN ANCHO / ÍNGRID HUCH
6è-B ANNA JUÁREZ
MESTRES ESPECIALISTES
SARA SANZ
JAUME FÍGULS
REFORÇ I ATENCIÓ… Llegeix més»

BONES FESTES!!

Tot i que aquest final de trimestre no hem pogut compartir juntes el tradicional Concert d’hivern, sí que podem regalar-vos aquesta sorpresa que hem preparat amb molta il·lusió tot l’alumnat i mestres de l’escola,
BONES FESTES i FELIÇ 2021!!
(👉🏼Cliqueu sobre el nom de cada curs i… Llegeix més»

REESTRUCTURACIÓ TORNS D’ENTRADA I SORTIDA

Benvolgudes famílies,
a partir del DIJOUS 8 d’octubre,  procedim a reestructurar els horaris d’entrada i sortida del centre per escurçar una mica el temps d’espera d’alguns grups-classe.

Per garantir una entrada segura, continuem necessitant de la vostra col·laboració i de la de tot l’alumnat: 

      1.- Cal… Llegeix més»

ENTRADES I SORTIDES EN CAS DE PLUJA

Benvolgudes famílies,
en cas de pluja coincidint en les hores d’entrada o sortida del centre, ens organitzarem de la següent manera (sempre mantenint les mesures de prevenció i seguretat que el Departament ens demana).
ARRIBADA (matí i migdia): 
– els docents estan a la seva aula, on esperen… Llegeix més»

CAMINS ESCOLARS 2020-21

 
El camí escolar és un itinerari d’anada i tornada a l’escola que permet el desplaçament segur, acollidor i educatiu dels infants. Ens ajuda a recuperar l’espai públic i convertir-lo en una possibilitat magnífica d’aprendre a moure’ns amb autonomia, de forma saludable i contribuint a la… Llegeix més»

CASAL D’ESTIU 2020

 

A continuació adjuntem tota la informació relativa al Casal d’Estiu d’enguany:

Carta de l’Alcaldessa de Castellbell i el Vilar

Llibret informatiu per a les famílies (preus, organització, …)


INFORMACIONS A TENIR EN COMPTE:

La INSCRIPCIÓ es farà ON LINE del 16 al 22 de juny

Hi ha un AJUT per a totes les famílies de Castellbell i el Vilar, que es veu reflectit directament en el preu. 

Al marge d’aquest ajut, es preveu que des de la Generalitat es puguin sol·licitar altres tipus d’ajuts, pendents de sortir, i dels quals us mantindrem informades. Des dels serveis socials municipals s’ha previst altres ajudes per a les famílies amb situació de vulnerabilitat.

Reunió informativa VIRTUAL el dia 17 de juny a les 20:30h. És molt important l’assistència a la reunió, ja que s’exposaran les mesures de seguretat (entrades graonades, grups de convivència…). Per aquelles famílies que tingueu dificultat d’accedir aquest dia a la videoconferència, podreu veure el resum de la reunió en l’enllaç del vídeo que es publicarà a la web del Casal d’estiu. 

DUBTES:

podeu contactar a través del correu educaciocastellbellielvilar@gmail.com

o del telèfon de contacte de l’Ajuntament: 663 333 154 (de 9h. a 14h. – fins el 19 de juny de 2020).

 

DIVENDRES 22 DE MAIG

MoÖºoLT BoÖºoN FiNaAªaL de setmana FaMíLiEsSs!!

Acomiadem aquesta etapa de publicació diària de vídeo-propostes amb un personatge que tota la gent del Balmes ens estimem molt: en SERAFÍ!!! Aquest home de ciència i pou de saber, avui DIVENDRES ens parla del cicle vital de les seves mascotes… quins deuen ser els seus animals de companyia??

Recordeu clicar sobre el títol de vídeo per obrir-lo al canal de Youtube i poder veure el mail del Serafí a la capseta de la descripció, així podeu escriure-li un missatge per saludar-lo!

Esperem que hagueu gaudit amb els més de cinquanta vídeos diaris i una vintena de bonus extra que hem anat publicant fins a dia d’avui a la web de l’escola, amb els que hem volgut oferir-vos nous continguts, propostes variades i facilitar que poguéssim seguir veient-nos les cares durant aquests dies a casa. Mica en mica anem obrint el confinament i recuperant certa normalitat, entrem en una nova etapa i esperem poder veure’ns ben aviat!!

Seguim connectades!!

 #totanirabe

DIJOUS 21 DE MAIG

 

Avui DIJOUS la Lali ens ensenya alguns PENTINATS que ha provat, per a sentir-se millor després de tants dies de confinament:

Cliqueu sobre el títol del vídeo per obrir-lo al canal de Youtube, podreu consultar el mail de la mestra a la capseta de la descripció.

Seguim connectades!!

#joemquedoacasa #totanirabe

DIMECRES 20 DE MAIG

 

Aquest DIMECRES en Ramon ens ensenya un joc de tota la vida, d’aquells que segur que ja hi jugaven els nostres avis i àvies!!

També podeu consultar les regles del joc clicant sobre les paraules destacades. 

Recordeu que si cliqueu sobre el títol de vídeo, podeu veure el correu del mestre a la capseta de la descripció.

Seguim connectades!!

#joemquedoacasa #totanirabe

DIMARTS 19 DE MAIG

 

Avui DIMARTS la Maju ens explica el resultat del seu experiment amb el Rio i el Neo, com haurà anat?

Recordeu clicar sobre el títol de vídeo per obrir-lo al Youtube, i poder veure a la capseta de la descripció més informació i el mail de la mestra. 

Seguim connectades!!

#joemquedoacasa #totanirabe