Taller de l’alimentació saludable

Ahir, dijous 22 ens van venir a fer una xerrada de l’alimentació saludable.  Primerament ens van explicar la piràmide i després, vam fer per taules un menú de menjar (amb els cinc àpats diaris). Tothom va fer menús diferents. Seguidament ens va explicar que la piràmide dels aliments no estava ordenada per el què no podem menjar o el què podem menjar i és més saludable, sinó que estava ordenada per racions a la setmana/dia, de quins aliments hem de menjar més i de quins hauriem de menjar-ne amb  menys quantitat. També ens van explicar quins eren els aliments reguladors, constructors i energètics. Seguidament, vam fer una activitat en què haviem de col·locar diferents aliments en: reguladors, constructors i energètics. Vam posar en comú els resultats i idees que en teniem i seguidament vam fer un experiment tot simulant el nostre cor.

En un recipient vam afegir-ho colorant vermell per simular la sang del nostre cos i primerament vam anar afegint-hi greixos saturats i vam observar què passava en la nostra sang. Aquest no es barrejava i formava una capa viscosa a sobre. A continuació varem introduir-hi greixos bons per al organisme i aquests es dissolien fàcilment. Per acaba vam introduir-hi greixos dolents per l’organisme i aquests feien que el nostre cor bategues forçadament, ja que no es dissolien i formaven una capa greixosa a la sang. Per acabar, vam repassar els nostres menús per tal de fer-los més saludables.

Ens va agradar per acabar de conèixer els aliments mes importants per la nostra dieta i de quins hem de prescindir.

 

Irune, Douaa, Àlex i Roger.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>