La cuina de l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa

El divendres 5 d’octubre va venir l’avi de la Judit, el Toni, i ens va explicar moltes coses de la seva feina. Treballa a l’hospital Sant Joan de Déu de Manresa. També ens va portar diferents barrets de cuiner: de tub, de xampinyó, de servei… i ens en va regalar un per a cadascú.

Ens va explicar que hi havia un tren de rentat per rentar tots els plats de l’hospital. Tenen un carro per portar el menjar i unes olles tan grans que estan clavades a terra, es diuen marmites.

Ens va portar unes fotos i vídeos perquè veiéssim com són les neveres, congeladors, el forn…El dinar és l’hora més sorollosa de la cuina perquè hi ha menys temps.

Ens va explicar que fan menjar per 800 persones cada dia, 400 malalts i 400 treballadors (metges, infermeres, cuiners…)

Treballen en cadena, és un treball en equip, cadascú s’encarrega de fer una part del menú. Tenen una llista per saber què pot menjar cada malalt i dos menús perquè puguin escollir què volen menjar.

De roba porten una bata i el barret perquè no caiguin els cabells al menjar. També porten mascareta.

Hem après moltes coses sobre la cuina d’un hospital, gràcies Toni!

enllaç fotos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>