Anem a la cuina de l’escola

Avui els nens i nenes de 3r hem anat a la cuina de l’escola. La Rosa i la Lily, que són les cuineres de l’escola, ens han ensenyat els estris que fan servir per cuinar. Tenen unes paelles i unes olles  molt grans. També tenen moltes màquines, com per exemple: la màquina per a fer el brou, la màquina per a fer hamburgueses i mandonguilles, la de pelar patates,  l’armari calent, la màquina per a picar la carn…

La cuina té diferents espais, com ara: el rebost que és on guarden totes els ingredients, els fogons que és on es cuina el menjar, la zona de neteja que és on hi ha el rentaplats, la zona freda que és on renten les verdures i fan les amanides…

Hem vist els ingredients que tenen al rebost per preparar el nostre dinar: un sac de 5kg d’arròs que serveix per fer arròs per uns 100 nens, ou pasteuritzat per fer truites, cigrons, llenties, tomàquet…

Cada matí quan arriben a la cuina han de mirar la temperatura de les neveres i congeladors i analitzen el clor de l’aigua. I preparen el dinar per més de 200 nens i nenes cada dia. Quina feinada!

Ens han explicat que fan el sofregit amb verdures triturades i així en mengem i ens agrada molt, és el seu ingredient secret. També, que alguns aliments que comprem porten molts conservant i colorants, per evitar que en mengem tants hi ha molts aliments que els preparen elles a la cuina, no ho compren fet, com ara: les patates, les hamburgueses, les mandonguilles, el tomàquet fregit..

Els hem fet motes preguntes i ens ha agradat molt poder visitar la cuina. 

enllaç fotos

MOLTES GRÀCIES CUINERES.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>