BENVINGUTS/DES A LA NOSTRA ESCOLA

Matí màgic abans de Nadal

Aquest matí ha sigut una acumulació de màgia i emocions a l’Escola Torre Barona.

Han arribat els patges reials i han recollit les cartes de tots i totes els nens i nenes de l’escola. A més, hem pogut fer un tomb pel poble amb el trenet de Nadal.

Racons de Mates a 5è

Aquest any l’alumnat de 5è s’ha iniciat en Racons de matemàtiques. 

Tenen un total de sis racons: 

1.Cangur per desenvolupar la lògica,.

2.Dibuix per agafar destreses en dibuix geomètric. 

3.Operacions per reforçar el càlcul. 

4.TAC per treballar canvis de mesura de massa, longitud i capacitat amb ordinadors.

5.Jocs per fer sudokus/Jocs d’estratègia.

i 6.Problemes per reforçar la comprensió lectora i el càlcul.

I tot amb autocorreccions que ells mateixos fan.

Projecte: “Paisatges de Catalunya”

A cinquè, a l’àrea de Medi, estem aprenent el paisatge de Catalunya per projectes. 

Hem fet mapes, après les limitacions, jugat amb les tablettes per aprendre millor els rius/relleu/clima i ara estem elaborant les nostres pròpies maquetes en grups. Estem fent servir material de reciclatge i altres materials com escuradents, plastilina… Després ens tocarà exposar-les i explicar-les!

Taller: “Les tres veuetes”

Els nens i nenes de 3r hem fet un taller per representar diferents conflictes amb “les tres veuetes”, la passiva, l’agressiva i l’assertiva. Una bona forma d’afrontar els petits conflictes del dia a dia. Podeu veure imatges a l’apartat “fotos” de la web.

Mines de sal de Wieliczka

Durant la nostra estada a Polònia, vam visitar les mines de sal de Wieliczka, una ciutat pertanyent a l’àrea metropolitana de Cracòvia. Aquestes mines han estat explotades sense interrupció des del segle XIII, i encara ara segueixen produint sal de taula. Tenen una profunditat de 327 metres i la seva llargada supera els tres-cents quilòmetres. Cal dir que és una de les mines més antigues del món, ja que la que és atorgada amb aquest distintiu està a Bochnia, ciutat que només es troba a vint quilòmetres de Wieliczka.

Vam poder fer un recorregut molt interessant, on vam poder veure estàtues de personatges mítics i històrics completament esculpides en la roca de sal pels miners. Fins i tot els cristalls dels canelobres estaven fets de sal. Aquesta foto on estem tots reunits va ser feta a una cambra, la qual va ser construïda per dos miners durant setanta anys i on gairebé tot el que la rodeja i compon és sal. Tota una experiència que de ben segur, mai ens n’oblidarem.

 

Ha arribat el Tió a Infantil!!

El passat dimarts ens va arribar una carta del Tió!!, ens anunciava que ja havia arribat a l’escola. Tots els nens i nenes d’Infantil el vam anar a buscar, estava molt amagadet a l’hort. Ara el tenim a l’escola, l’hem tapat amb la manta perquè estigui calentet  i li donem de  menjar. Estem esperant a veure que passarà !! Podeu  veure les fotos entrant amb la contrasenya a FOTOS

Sortida “Viu el parc” a 5è

El día 8 de novembre ens van venir a fer un taller sobre parcs naturals, fins i tot vàrem fer el nostre propi parc natural en grups i vam descobrir el que està permès i el que està prohibit fer en ells.

Després, el 20 de novembre vam anar al Parc Natural d’Olèrdola i vam fer moltes activitats a l’aire lliure! Vam acabar amb trucs de màgia i tot! Ens ho vam passar genial!

Mireu les fotos que vam fer a l’apartat “fotos” de la web!

Polònia, molt més del que imagines!

Una vegada a la nostra terra, podem fer balanç de la fantàstica experiència viscuda a Polònia fa gairebé una setmana. Podem dir que dia rere dia vam anar endinsant-nos en la cultura de la regió, la qual ens va captivar des del primer moment; ja fos a partir de la seva forma de treballar dins de l’aula com en les seves costums i tradicions. 

Vam poder compartir coneixements i intercanviar opinions per poder utilitzar allò que ens fa més grans com a persones. Vam poder formar part de la seva vida quotidiana, on podem afirmar i reiterar que la gent de Polònia són molt bons amfitrions. Sempre tenien la bondat d’ajudar-nos i d’apropar-nos a allò que és seu, el seu país i la seva gent. També vam visitar llocs bonics i amb molt d’encant, els quals seran dignes de fer-n’he menció pròximament.

Queden més que superades les expectatives del programa Erasmus+ K2, afirmant de primera mà que els i les alumnes participants van poder fer ús de l’anglès sense impediments: sent molt gratificant el veure que en moltes ocasions utilitzaven la llengua anglesa de forma espontània. Aquesta experiència els ha brindat l’oportunitat de conèixer món, de sortir de la seva zona de confort i de fer amistats més enllà de les nostres fronteres. No tenim cap mena de dubte que han adquirit valors i principis essencials per a la vida i que ara més que mai saben que algun dia podran alliberar les seves ales i volar.

Marc i Gemma, docents participants a la mobilitat Erasmus+ K2.

ENHORABONA NÚRIA!

Aquest matí se li ha fet entrega del premi i del diploma a la Núria Bernal de 6è C per ser la guanyadora de l’acrònim realitzat per al projecte Erasmus+ K2. Els i les alumnes participants en aquesta mobilitat a Polònia han estat presents en el moment del lliurament.

 

Goodbye Poland!

Arribem al final d’aquest projecte Erasmus+ K2 a Polònia! Els i les participants han recollit els diplomes de participació a la cerimònia de cloenda.

Acrònims Projecte Erasmus+ K2

Ja tenim finalistes i guanyadora d’acrònims!

Guanyadora: Núria Bernal (6è C)

Finalistes: Arnau Ordóñez (6è A) i Andrea Gómez (6è A)

 

 

 

 

 

 

 

 

CONGRATULATIONS! 

P-4 i P-5 Sortida a Can Mas

Els nens i nenes de P-4 i P-5 vam anar a Can Mas. Entre tots vam fer melmelada de poma, que després ens vam endur a casa per tastar-la i vam poder veure i tocar els animals de la granja. Un dia molt intens, on vam tenir temps, fins i tot, de jugar.

Podeu veure les fotos clicant aquí i posant la contrasenya

Promoció de voleibol al centre

Durant unes setmanes, gràcies la Pla Català de l’Esport a l’Escola i al Consell Esportiu del Baix Llobregat, ens visitarà la Imma. Ella ensenyarà iniciació al voleibol als nens i nenes de cinquè. Ja hem començat i ha estat molt bé. No és un esport fàcil d’iniciar, però segur que amb la seva aportació serà tot molt més fàcil.

Entreu a l’apartat de fotos per veure més imatges.

Tercer dia a Polònia

El dimarts 26 de novembre els i les participants en el projecte Erasmus+ K2, han visitat el Castell de Będzin, el qual es troba prop de la ciutat de Katowice al sud de Polònia.


Concert de Santa Cecília

Avui hem celebrat Santa Cecília a l’escola. Per fer-ho, una representació de nens i nenes de primària han fet un concert davant la resta d’alumnat del centre. Han cantat i han tocat diversos instruments.

Felicitats a tots i a totes les artistes!! Ho han fet molt bé!!

Podeu veure les fotos i els vídeos (properament) de les actuacions a l’apartat “fotos” de la web.

Erasmus+ K2: Mobilitat alumnat

3,2,1…GO! 

Ja ho tenim tot preparat per viatjar a Polònia el proper diumenge 24 de novembre. Com podeu observar a la foto la Júlia, la Blanka, la Noa, la Sara, l’Abril, l’Erik i l’Ainara estan molt emocionats amb l’experiència que van a viure en uns dies. A la foto també els acompanya el Marc, un dels mestres que junt amb la Gemma, gaudiran amb ells i elles d’una àmplia programació d’activitats a Sarnów (Polònia).

Des de l’escola esperem que us ho passeu molt bé!