BENVINGUTS/DES A LA NOSTRA ESCOLA

P-5: Sortida a la Biblioteca

Els nens i nenes de P-5 hem anat a la Biblioteca. Ens han ensenyat com funcionava i tot el que s’hi pot fer i com funciona. A més ens han explicat algún dels contes que hi ha. Ens va agradar i al mateix temps ens ho vam passar molt bé.  Si  voleu  veure  les  fotos  podeu  entrar  amb  la  contrasenya  a fotos.

Realitat Augmentada a Science

Durant el primer trimestre els i les alumnes de 5è hem estat treballant el món de les plantes a l’assignatura de SCIENCE. Gràcies a l’hort que tenim a l’escola, hem pogut observar les diferents parts de les plantes, les seves caràcteristiques, el seu creixement i com tenir-ne cura. Però, a més a més, amb l’ús de les noves tecnologies, hem realitzat una activitat de realitat augmentada, on havíem de seleccionar el que necessita una planta per créixer satisfactòriament. Si escollíem les opcions correctament, la planta anava creixent mica en mica.

Live Animals Cams

A segon de Primària estem treballant els animals en anglès i aquesta setmana hem descobert que podem observar alguns d’ells EN DIRECTE a través de càmeres instal·lades en alguns zoològics, santuaris i safaris al voltant del món! És molt interessant veure el que estan fent en aquest moment els animals, i així també podem introduir nou vocabulari sobre aquest tema.

Zoom Dies de Músic. Auditori de Barcelona

Aquesta és la imatge que us deixem de l’espectacle que vam anar a veure a l’Auditori de Barcelona amb els grups de tercer i quart.

Un espectacle on més de 50 músics de la JONC ( Orquestra Simfònica Nacional de  Catalunya), amb l’absència de la batuta del director, ens van endinsar cap a l’univers de la música clàssica. Tot plegat acompanyat d’un joc de llums i colors i amb divertides coreografies que van poder eclipsar-nos!!

Taller d’educació no sexista a 2n

COM SÓN EL PRINCEP I LA PRINCESA?

A segon, la Bea ha vingut a fer-nos un taller a la classe que es diu “Com són el príncep i la princesa?”.

Primer hem recordat alguns personatges de Disney (la sireneta, la Blancaneus, la bella i la bèstia…) i els hem atribuït característiques com: la força, la dolçor, la valentia…

Després havíem de pensar amb quines característiques dels personatges ens sentíem més identificats, amb les dels prínceps o les de les princeses, per escriure-les en un full.

L’objectiu d’aquesta activitat era ensenyar-nos a ser respectuosos amb els diferents sexes i aprendre que tothom podem ser el què volguem.

Ha estat molt interessant i divertit!!!

Entreu a “fotos” per veure les imatges de l’activitat.

Sortida a l’Estol 2n

RECOLLIM OLIVES A L’ESTOL!!

A la tardor els nens i nenes de segon vàrem aprofitat per anar a Sant Martí Sarroca a veure els camps d’oliveres .

Ens van ensenyar les parts d’una olivera, després vam veure el procés que es seguia una vegada recollida l’oliva al trull vell i finalment vàrem anar a la casa de colònies “L’estol” ,per fer un taller de maceració.

Va ser un dia molt divertit i… freeeed!!!!

Entreu a “fotos” per veure les imatges de la sortida.

 

Pals de muntanya i mobilitat segura a 5è

El passat dilluns, 13 de gener, cinquè va fer un taller anomenat Pals de muntanya, amb especialistes de la ONCE. 

Aquest taller els va fer desenvolupar els sentits del tacte i l’oïda, per la manca de visió, ja que tenien els ulls tapats. Així els vam fer desenvolupar l’empatia, posant-se en la pell de les persones que no veuen o tenen poca visió. També els va servir per deixar-se guiar pels companys i confiar en els seus companys/es. A més van fer servir pals de muntanya, fent moviments amunt i a baix per girar a la dreta o a l’esquerra.

Aquest inici de trimestre hem tingut també la visita de la policia local, que ens ha fet classes d’educació vial a l’aula.

Mireu el recull de fotos que hem fet clicant a  l’apartat “fotos”.

Matí màgic abans de Nadal

Aquest matí ha sigut una acumulació de màgia i emocions a l’Escola Torre Barona.

Han arribat els patges reials i han recollit les cartes de tots i totes els nens i nenes de l’escola. A més, hem pogut fer un tomb pel poble amb el trenet de Nadal.

Racons de Mates a 5è

Aquest any l’alumnat de 5è s’ha iniciat en Racons de matemàtiques. 

Tenen un total de sis racons: 

1.Cangur per desenvolupar la lògica,.

2.Dibuix per agafar destreses en dibuix geomètric. 

3.Operacions per reforçar el càlcul. 

4.TAC per treballar canvis de mesura de massa, longitud i capacitat amb ordinadors.

5.Jocs per fer sudokus/Jocs d’estratègia.

i 6.Problemes per reforçar la comprensió lectora i el càlcul.

I tot amb autocorreccions que ells mateixos fan.

Projecte: “Paisatges de Catalunya”

A cinquè, a l’àrea de Medi, estem aprenent el paisatge de Catalunya per projectes. 

Hem fet mapes, après les limitacions, jugat amb les tablettes per aprendre millor els rius/relleu/clima i ara estem elaborant les nostres pròpies maquetes en grups. Estem fent servir material de reciclatge i altres materials com escuradents, plastilina… Després ens tocarà exposar-les i explicar-les!

Taller: “Les tres veuetes”

Els nens i nenes de 3r hem fet un taller per representar diferents conflictes amb “les tres veuetes”, la passiva, l’agressiva i l’assertiva. Una bona forma d’afrontar els petits conflictes del dia a dia. Podeu veure imatges a l’apartat “fotos” de la web.

Mines de sal de Wieliczka

Durant la nostra estada a Polònia, vam visitar les mines de sal de Wieliczka, una ciutat pertanyent a l’àrea metropolitana de Cracòvia. Aquestes mines han estat explotades sense interrupció des del segle XIII, i encara ara segueixen produint sal de taula. Tenen una profunditat de 327 metres i la seva llargada supera els tres-cents quilòmetres. Cal dir que és una de les mines més antigues del món, ja que la que és atorgada amb aquest distintiu està a Bochnia, ciutat que només es troba a vint quilòmetres de Wieliczka.

Vam poder fer un recorregut molt interessant, on vam poder veure estàtues de personatges mítics i històrics completament esculpides en la roca de sal pels miners. Fins i tot els cristalls dels canelobres estaven fets de sal. Aquesta foto on estem tots reunits va ser feta a una cambra, la qual va ser construïda per dos miners durant setanta anys i on gairebé tot el que la rodeja i compon és sal. Tota una experiència que de ben segur, mai ens n’oblidarem.

 

Ha arribat el Tió a Infantil!!

El passat dimarts ens va arribar una carta del Tió!!, ens anunciava que ja havia arribat a l’escola. Tots els nens i nenes d’Infantil el vam anar a buscar, estava molt amagadet a l’hort. Ara el tenim a l’escola, l’hem tapat amb la manta perquè estigui calentet  i li donem de  menjar. Estem esperant a veure que passarà !! Podeu  veure les fotos entrant amb la contrasenya a FOTOS

Sortida “Viu el parc” a 5è

El día 8 de novembre ens van venir a fer un taller sobre parcs naturals, fins i tot vàrem fer el nostre propi parc natural en grups i vam descobrir el que està permès i el que està prohibit fer en ells.

Després, el 20 de novembre vam anar al Parc Natural d’Olèrdola i vam fer moltes activitats a l’aire lliure! Vam acabar amb trucs de màgia i tot! Ens ho vam passar genial!

Mireu les fotos que vam fer a l’apartat “fotos” de la web!

Polònia, molt més del que imagines!

Una vegada a la nostra terra, podem fer balanç de la fantàstica experiència viscuda a Polònia fa gairebé una setmana. Podem dir que dia rere dia vam anar endinsant-nos en la cultura de la regió, la qual ens va captivar des del primer moment; ja fos a partir de la seva forma de treballar dins de l’aula com en les seves costums i tradicions. 

Vam poder compartir coneixements i intercanviar opinions per poder utilitzar allò que ens fa més grans com a persones. Vam poder formar part de la seva vida quotidiana, on podem afirmar i reiterar que la gent de Polònia són molt bons amfitrions. Sempre tenien la bondat d’ajudar-nos i d’apropar-nos a allò que és seu, el seu país i la seva gent. També vam visitar llocs bonics i amb molt d’encant, els quals seran dignes de fer-n’he menció pròximament.

Queden més que superades les expectatives del programa Erasmus+ K2, afirmant de primera mà que els i les alumnes participants van poder fer ús de l’anglès sense impediments: sent molt gratificant el veure que en moltes ocasions utilitzaven la llengua anglesa de forma espontània. Aquesta experiència els ha brindat l’oportunitat de conèixer món, de sortir de la seva zona de confort i de fer amistats més enllà de les nostres fronteres. No tenim cap mena de dubte que han adquirit valors i principis essencials per a la vida i que ara més que mai saben que algun dia podran alliberar les seves ales i volar.

Marc i Gemma, docents participants a la mobilitat Erasmus+ K2.

ENHORABONA NÚRIA!

Aquest matí se li ha fet entrega del premi i del diploma a la Núria Bernal de 6è C per ser la guanyadora de l’acrònim realitzat per al projecte Erasmus+ K2. Els i les alumnes participants en aquesta mobilitat a Polònia han estat presents en el moment del lliurament.

 

Goodbye Poland!

Arribem al final d’aquest projecte Erasmus+ K2 a Polònia! Els i les participants han recollit els diplomes de participació a la cerimònia de cloenda.