Separació de mescles i densitats a “Science Experiments”

Amb aquests experiments, aquesta vegada en anglès i amb l’ajuda del teacher Josep, donem per acabat el tema de medi natural, la separació de mescles. Ha sigut un tema que ha donat molt de sí, hem manipulat molt, hem treballat en equip, ens hem embrutat, hem rigut, hem aprés coses molt curioses i sobretot, ens ho hem passat genial!

El treball consisteix en observar què passa quan mesclem diferents tipus de materials, concretament mel, sabó, aigua, oli i alcohol. Cap d’ells s’ha mesclat amb l’altre, tots han mantingut doncs la seva posició en relació a la seva densitat. I què ha passat? Doncs que els cossos (líquids o sòlids) menys densos suren en els cosos més densos. En altres paraules, a igual volum d’un cos, un té més massa que l’altre.

Darrerament hem afegit dos materials sòlids (tomàquet i pilota) amb diferent massa que s’han situat en aquella zona on podien quedar-se flotant. Per tant, si l’objecte llençat queda situat a sota d’un dels líquids vol dir que té més densitat que aquest i si queda a sobre del líquid té menys densitat.

A més, també hem separat mescles per decantació, per filtració i per magnetisme.

Les fotos, com sempre, a l’enllaç següent…

https://photos.google.com/u/3/album/AF1QipNYCSAWL9AlsAMWKJTYCTXyAMGscjeBrATBZtCC?hl=ca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>