Experimentem amb les floridures

En una motxilla vam trobar un entrepà de feia unes quantes setmanes. Al veure l’entrepà tot florit se’ns van plantejar un munt de qüestions, així que vam posar-nos a investigar sobre el tema com els científics.

En primer lloc, ens vam qüestionar què sabíem de les floridures, en segon lloc, vam buscar informació coneguda sobre el tema i a partir d’ aquí vam aplicar el mètode científic: Ens vam fer una pregunta, a partir del què sabíem vam plantejar-nos una hipòtesi, vam dissenyar i plannifcar els experiments intentant controlar el màxim número de variables i vam anar observant com anaven evolucionant les floridures al llarg del temps.

Algunes preguntes que ens vam formular són:

  • Quin tipus d’aliments es floreix abans:  els glúcids, els hidrats de carboni o les proteïnes?
  • Com afecta la temperatura en la velocitat de reproducció de les floridures?
  • Com afecta la incidència de la llum natural i/o artificial?
  • Quines diferències de color, olor, textura hi ha entre les floridures que apareixen als làctics, als glúcids, als hidrats de carboni o a les proteïnes?