TOT EL QUE HEM APRÈS AL MUHBA!

Els nens i nenes de cinquè hem visitat el Museu d’Història de Barcelona per saber més de quan els ROMANS van fundar la ciutat de BARCINO, ja que és el projecte que estem estudiant. Ja portem tot aquest trimestre estudiant l’Edat Antiga i com l’Imperi Romà va fundar a la nostra ciutat, així que durant la visita  al museu vam entendre molt bé tot allò que els diferents guies ens van explicar i també vam poder fer preguntes sobre els dubtes que teníem.

Vam poder passejar-nos pel subsòl d’una part de la ciutat  i escoltar  els costums dels romans, ara us expliquem algunes de les coses que més ens van sorprendre:

  • Vam veure les parts d’una casa (Domus): el Triclinium que és on els romans menjaven estirats, sobre els tres sofàs que havien al costat de les parets; l’Impluvium que servia per recollir aigua de la pluja i tenia forma d’una petita piscina i el Cubiculum que eren habitacions amb petites finestres per tenir intimitat, que és on descansaven les persones.
  • Que col·locaven les cases i els carrers en una quadrícula. Les cases dels Patricis eren gegants i boniques ja que estaven molt ben decorades. També hi havia una part més petita on vivien els esclaus, aquesta no era maca.
  • Parlaven en llatí i feien servir lletres combinades per fer els números.
  • Portaven la roba de diferents colors per indicar de quina classe social eren, si eren patricis, plebeus, esclaus… La de color púrpura era la més cara perquè costava molt trobar les espècies d’aquest color.
  • Per netejar la roba feien servir aigua, cendres i pipi! Desprès l’aromatitzaven amb flors per treure-li l’olor i l’arrossegaven amb un pal per assecar-la.
  • Vam aprendre com s’alimentaven i com preparaven una salsa  que es deia Garum (feta amb intestins de peix, herbes  i altres ingredients) que el feien servir com nosaltres el quetxup. Com conservaven el peix ( cobrint-lo de sal dins d’unes cassoles enormes perquè no caduqués i també ens van explicar que bevien vi barrejat amb aigua, mel i canyella.

AQUESTA VISITA HA RESULTAT MOLT INTERESSANT!

SEGUIM ENDAVANT AMB EL NOSTRE PROJECTE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>