Implicació dels infants en les decisions referents als jocs de pati

web2

L’hora de l’esbarjo és l’espai de lleure on els nens i nenes desenvolupen les seves capacitats de regulació dels seus comportaments envers els altres.

Els nens i les nenes tenen pocs moments d’activitats en les que ells i elles decideixen què fan, amb qui, com, quins materials fan servir. Acostumen a tenir un adult al costat que regula el temps, les companyies, els materials… I precisament, si els adults els hi ho permetem, és en aquests moments que aprenen a conviure amb els altres, marcant els seus límits, solucionant els seus petits conflictes –a què juguem?; Puc jugar?, etc.-, ajudant-se, tenint petits disgustos i forces alegries.

A partir d’alguns conflictes relacionats amb la pilota i la pista, s’ha organitzat un debat per determinar algunes normes que ens ajudin a gaudir de l’estona d’esbarjo, en tots els espais. Totes les classes han aportat i decidit quines idees, els seus representants, portarien al Consell de Direcció.

Els nens i nenes representants han exposat les seves idees i entre tots hem anat decidint quines d’aquestes les compartíem tots plegats i d’aquesta manera arribar a consensuar unes normes de pati.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>