Ens capbussem amb els nous ocells 25 i 26!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Aquesta setmana estic molt content perquè la participació ha estat força alta (26 participants) i a més a més s’hi han incorporat dos jugadors nous. Benvinguts Iker i Yeray!

També perquè el nivell d’encerts ha estat molt alt! Tots heu trobat correctament l’ocell 23 (Flamenc) com no podia ser de cap altra manera. És potser un dels ocells més coneguts, estranys i extraordinaris de l’avifauna. Com bé diu la Montserrat, el plomatge de color rosat és per la seva alimentació. Bacteris, carotens i petits animalons com l’artemia salina, que tenen un fort component de color vermell o roig, fa que el seu plomatge es vagi tenyint de color rosa porpra. No fa gaires anys el seu nom oficial era “Àlic roig”!

Us adjunto dues fotografies molt interessants.

En aquesta fotografia podeu veure (molt augmentada) una artèmia salina, la qual és filtrada pel sorprenent i curiós bec del flamenc que funciona com les barbes d’una balena fent de filtre.

La segona fotografia, és una preciosa vista aèria de la Punta de la Banya a la Badia dels Alfacs al delta de l’Ebre. Al fons s’hi pot veure la serralada del Montsià i en primer terme les formes geomètriques de les Salines de la Trinitat, amb les seves basses de decantació d’aigua marina d’on s’extreu la sal. Podeu veure com algunes d’aquestes basses i degut a l’evaporació de l’aigua queda tot el residu concentrat i agafa aquest to vermell per la gran quantitat d’artemia salina que hi ha quedat atrapada. No és casualitat que aquesta sigui una de les millor zones per veure flamencs de tot el Delta, perquè aquí venen a alimentar-se a cor que vols!

L’ocell nº 24 és el batallaire, un ocell que canvia molt el plomatge en època nupcial. Aquest no era gens fàcil i ha suposat algun error per confusió amb el becadell comú, el territ menut o la valona!

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Els dos ocells amagats per la propera setmana tenen grau de dificultat diferent.

L’ocell amagat 25 (dificultat alta) és una femella!
L’ocell amagat 26 (dificultat baixa) és un bonic exemplar en plomatge nupcial!

Ànims i a consultar les guies que  disposeu fins el proper dissabte dia 10 de MARÇ de 2018 a les 24 hores!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>