El cargolet, l’ocell amagat nº 19, ens ha fet anar de corcoll!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Estimades i estimats, malgrat l’escassa participació d’aquesta setmana he de felicitar-vos perquè la immensa majoria heu estat prou hàbils i heu encertat els noms dels dos ocells.

És del tot cert que la fotografia de l’ocell amagat nº 19 no era de les millors, però hem de ser molt conscients que quan estem fent observacions a la natura els nostres amics alats no sempre se’ns exposem de la millor manera i cal afinar molt la cerca dels trets diagnòstics. No cal que us digui que moltes més vegades de les que voldria, en les meves sortides de camp, la visualització de l’ocell no sempre porta associada la seva identificació. Aquesta fotografia està feta a primeríssima hora del matí i havent passat gairebé tota la nit en vetlla en un amagatall a la comarca del Pla de l’Estany amb l’objectiu de fotografiar mamífers nocturns. El premi va ser poder veure i fotografiar la geneta, un mamífer esquiu i que es mou pel bosc com un fantasma silenciós. (Us adjunto la fotografia que vaig poder fer en aquella llarga i emocionant nit d’estiu):

Si em permeteu copiaré textualment el que em diu la Montserrat quan descriu les dificultats que ha tingut per trobar el cargolet (ocell amagat nº 19):

(Text literal de la resposta de la Montserrat)
Amb el #20 cap problema. Un ànec preciós. M’admira el detall del dibuix de cap i pit, pur puntillisme precís. Com també les plomes de l’esquena totes perfilades. La mare natura va estar inspirada quan va crear l’ànec griset.

Amb el #19. Una mica més de dubte en veure la fotografia. Aquest ocellet ve de posar el cap per tot arreu, segurament entre fulles mullades que tapissen el bosc, i a la foto apareix tot despentinat i emmaranyat. D’aquí el dubte quan el compares amb el de la guia tot ben posat, sort d’aquesta cua tant dreta, inconfusible, i la pista de l’ “et”-.

Si us fixeu en les últimes paraules diu: “…i la pista de l’ “et”.
Si us dic que és important consultar la guia, també sempre insisteixo en que a les cartes setmanals molt sovint dic alguna pista. En Genís, també acaba dient: “Menys mal de les pistes que has donat!”

Per tant, l’ocell amagat nº 19 és el menut cargolet amb la seva cua enlairada, i l’ocell amagat nº 20 és l’elegant i preciós ànec griset.

Aquesta propera setmana i per tornar a agafar els dos puntets en joc, els ocells que ens visiten són raonablement fàcils. Atenció amb el color del bec de l’ocell amagat nº 21!

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Disposeu fins el proper dissabte dia 24 de FEBRER de 2018 a les 24 hores!
Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>