Cuita, que l’ocell amagat 24 us donarà “molta guerra”!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Aquesta vegada gairebé heu fet un ple d’encerts! Totes i tots els participants heu aconseguit els dos punts. Ja vaig advertir que aquesta setmana eren raonablement senzills… encara que un de vosaltres ha confós l’esbelt agró blanc amb una cigonya!

Aquesta setmana passada els dos ocells amagats tenen una història una mica antagonista. L’ocell amagat nº 22 (ànec collverd) és el més abundant dels ànecs… encara que no per això deixa de ser un ànec preciós que en el seu plomatge nupcial llueix uns colors espectaculars. Pel contrari, l’ocell amagat 21 (agró blanc) fins no fa gaire era una raresa i era molt difícil poder-lo observar. Hi havia molts pocs exemplars i els pocs que es podien veure era a l’hivern provinents de latituds més al nord i que venien a casa nostra per passar l’hivern gaudint d’unes temperatures més suaus. Ara és un ocell que s’ha recuperat molt i el podem veure a gairebé tots els aiguamolls de Catalunya… fins hi tot n’hi ha que es queden tot l’any i encara que la població reproductora és baixa, ja tenim parelles reproductores concentrades al Delta de l’Ebre. Observeu-lo i reteniu-lo a la memòria perquè a les colònies del Delta de l’Ebre d’enguany… el veurem gairebé segur!

Atenció als dos ocells amagats d’aquesta setmana. L’ocell amagat 23 no ha de tenir cap problema (també el veurem segur al Delta de l’Ebre) i quan vola sembla un paraigües amb ales!

Però l’ocell amagat 24 no és gens fàcil, i és per això que us donaré dues pistes!

  1. Us donarà molta guerra per trobar-lo.
  2. El plomatge de l’ocell de la fotografia és un plomatge hivernant que té poc a veure amb el llampant plomatge estival!

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Disposeu fins el proper dissabte dia 3 de MARÇ de 2018 a les 24 hores!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>