Acabat el carnaval, ens visiten dos ocells ben diferents!

Estimat alumnat i amics/gues participants al joc de l’Ocell Amagat.

Estimades i estimats, me’n faig creus que davant dos ocells (cosins germans com diu la Montserrat) tan fàcils d’identificar hagin provocat tantes errades! I no pas per no saber-los trobar, sinó per escriure el nom incorrectament.

Us hauria de premiar un punt per la creativitat a l’hora de cercar i triar variants del nom de l’ocell. Al més gran colom que tenim, potent, fort i imponent tudó (ocell amagat nº 18) l’heu batejat com a turdó, todó i turbot (és un peix). A la delicada tórtora turca (ocell amagat nº 17) l’heu anomenat tórtola i fins i tot tortura!. Ocellaires! Recordeu el que diem a classe: “Acabem de ser competents en llengua quan repassem els textos i fem una reflexió del que hem escrit”. Ja sé que vivim en una societat que tot ha de ser instantani i ràpid, però el coneixement es consolida en la reflexió.

Però ànims que per aquesta setmana se’ns amaguen dos ocells molt i molt diferents. L’ocell 19 és un petit ocellet que sempre s’amaga entre els arbustos i l’estadi més baix dels boscos (arbustos). Només es deixa veure quan surt a beure aigua en algun toll, o a la riba tranquil·la d’un riuet o llac. És un ocell de bosc, menut i nerviós com un ratolinet. Aquest és el motiu de la foscor de la fotografia: la vaig fer des d’un amagatall al mig del bosc i com bé sabeu, en un bosc la cobertura vegetal dels arbres fan de para-sol i no deixen passar gairebé la llum!

L’ocell nº 20 és un ànec (el nom té dues paraules i la paraula ànec n’és la primera!) on la segona paraula acaba exactament igual que el nom de l’ocell 19!  Vinga a cercar les guies i trobar els dos ocells que se’ns amaguen: un al bosc i l’altre entre el canyar dels aiguamolls!

Us recordo que si no voleu que us volin punts, repasseu el text i sobretot els noms dels ocells!

Aquí teniu l’enllaç de la taula de classificació:
CLASSIFICACIÓ – PUNTUACIÓ

I aquí teniu l’enllaç on podreu veure com jugar, els noms correctes dels ocells i una petita explicació… i podreu trobar els dos ocells de la propera setmana:
EXPLICACIONS OCELLS TROBATS I NOUS OCELLS AMAGATS

Disposeu fins el proper dissabte dia 17 de FEBRER de 2018 a les 24 hores!

Bona cerca, que els ocells ens acompanyin i que sempre puguin volar en llibertat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>