QUÈ ÉS L’EPICENTRE D’UN TSUNAMI?

Benvolgudes famílies,

Els nens i nenes de 4tb vam llegir una noticia d’un terratrèmol a Argentina i una altre terratrèmol a Sevilla i vam veure què era un epicentre. També vam veure uns cercles a la noticia i això ens va portar a investigar-ho perquè semblaven les ones que es fan a l’aigua quan  cau una pedra. Vam descobrir que eren cercles concèntrics.

Els cercles concèntrics són cercles que tenen un altre cercle dintre, i un altre cercle dintre un altre… i estan tots formats al voltant d’una petita rodoneta que es diu epicentre. Els cercles concèntrics com són rodones costa fer-les bé sense equivocar-se però vam tenir una idea. Vam agafar objectes cilíndrics de la classe per repassar-los al paper i fer la seva pròpia forma, que és circular. També hi havia una altra alternativa que era agafar un compàs però en aquell moment no teníem un compàs, així que alguns companys es van construir el seu propi compàs casolà. Vam veure que els cercles concèntrics que vam fer no eren del tot perfectes i que la manera millor de fer-los era amb un compàs.

Un altre dia vam practicar amb compassos de veritat i vam descobrir què és el radi, el diàmetre, la corda, el centre i la circumferència.

Posem algunes fotos perquè vegeu la nostra experiència.