INICIEM EL NOU PROJECTE

BENVOLGUDES FAMÍLIES!

Som els nens i nenes de 4t B i us volem explicar quin és el nostre projecte aquest curs.

Ens va costar decidir el projecte, van sortir molts temes: com s’ha creat el coronavirus, com s’inicien els incendis, per què exploten els petards, etc, però al final vam votar i tenim la sort de treballar: COM ES GENEREN ELS TSUNAMIS?

Estem investigant preguntes del projecte: quan i on va ser el primer tsunami?, quant temps tarda en originar-se un tsunami…

Hem vist un vídeo del tsunami a Japó de 2011!! Van xocar unes plaques sota del mar i es va emportar: cases, edificis i cotxes. Vam veure que tombava vaixells molts grossos i alguns de petits i va arrasar part de la ciutat.

Hem llegit notícies com: la erupció de l’Anak Krakatau que també va provocar un tsunami (el volca va perdre 220 metres d’altura, i es die Ana krakatau que significa fill del Krakatua). I el tsunami a l’illa de Sumatra de 2004 que va provocar 280.000 persones mortes (també per les malalties que es van crear, còlera i disenteria). Es va fer una pel·lícula d’una família que va sobreviure al tsunami que es deia “Lo imposible”.

Hem après com es creen els tsunamis i els terratrèmols. És el projecte mes divertit del món. Un tsunami es pot formar per: un terratrèmol al mar, per una explosió submarina, un despreniment d’un glaciar, un volca en erupció i un meteorit. Un terratrèmol es forma per un xoc de dues plaques de la terra.